Blog: En hyldest til Solskjær

De seneste par måneder har været hårde.

Danske Christian Eriksen har fået nummer 14 Køb trøjen hos Unisport her og støt samtidig OldTrafford.dk.

For mig startede nedturen med katastrofen i Bern, hvor United taber til Young Boys. Ja, det Young Boys-hold, som et år forinden tabte 3-0 på MCH Arena til FC Midtjylland i Champions League-kvalifikationen. Og det blev ikke bedre derfra.

Herefter røg man ud af Carabao Cuppen og vandt kun to ud af de næste syv Premier League-kampe, og har velsagtens allerede skudt sig ud af det Premier League-titelræs, jeg på forhånd selv påstod, vi var en del af.

Så hvorfor i alverden skulle jeg, på bagkant af et skandaløst 4-1-nederlag til Watford og en i øvrigt velfortjent fyreseddel, give Ole Gunnar Solskjær nogen som helst kredit?

Vi bør ikke glemme, hvad Ole Gunnar Solskjær har gjort for Manchester United. Ikke blot som fodboldspiller. Nej, det kunne der formentlig skrives mange bøger om. Men lad os netop i dette skriv forholde os til det trænerarbejde, som han lavede i klubben.

Det, jeg husker Solskjær for, er at skabe en helt anden glæde i Manchester United, end hvad der har været i nogen periode, siden Sir Alex Ferguson stoppede.

Når Manchester United vandt, var det bare federe, når det var Solskjær, der styrede holdet. For den fodbold, vi spillede, var bare mere optimistisk, positivt og federe end det, Mourinho, van Gaal og Moyes praktiserede.

Jeg ser mange, der stort set baserer hans rennomé som United-manager på hans 2021/22-sæson. Og det er klart, det skal med. Men efter min mening fortæller det ikke hele historien. Langt fra.

Jeg håber ikke, nogen glemmer, at Manchester United havde to top tre-placeringer i træk og spillede noget af det mest inspirerende offensive fodbold, man har gjort i næsten et årti.

Han bragte glæden blandt United-fans tilbage. Den glæde kan du måske godt huske, hvis nu, du tænker dig godt om, selvom de seneste par måneder har været elendige.

Det er helt fair at være kritisk overfor Solskjær. Jeg synes, vi bør være kritiske overfor alle managers, Manchester United nogensinde kommer til at have. For det skal være den standard, vi praktiserer. Men det, han har været udsat for den seneste måned eller to er uacceptabelt.

At #OleOut har trendet på Twitter er en ting. Det er fair. Det gjorde Arséne Wenger også i store perioder i slutningen af sin Arsenal-tid, men hans eftermæle er stadig intakt. Det, der gør mig sur, er, at man aldrig anerkender det, Solskjær har gjort. Og det, som han stadig er som Manchester United-ikon.

Han har fået Manchester United op fra et José Mourinho-hul, som jeg personligt tvivlede på, vi kunne komme op af.

Han har skabt glæden tilbage iblandt Manchester United-fans. Ligemeget hvad, har jeg altid glædet mig, når Manchester United skulle spille fodbold, bare fordi, Ole Gunnar Solskjær var træner. Jeg vidste, og jeg stolte på, at han ville få det bedste ud af sine spillere.

Sidst, men ikke mindst, og det kommer til at lyde som en floskel, som ingen af jer gider at høre på, men han forstod, hvad Manchester United går ud på. Gå ud og spil offensiv fodbold. Vis, I er bedre end jeres modstandere. Hav det sjovt.

Man kan – og nok også med rette – være kritisk overfor, hvorvidt Solskjærs taktiske kundskaber var gode nok, men hans mandskabspleje var, som den skulle være. Mit bud er, at der ikke går længe, før vi savner den type, han var.

Jeg vil bare gerne have lov til at takke Ole Gunnar Solskjær. Han fik ikke mulighed for at løfte de trofæer med os, som vi alle drømte om, men han fik os længere hen imod drømmen.

Hvis ikke, du anerkender, at et Manchester United-ikon som ham smed alt, han havde i hænderne, for at løfte os fra et Mourinho-hul til det fremtidsperspektiv, der er i holdet nu, forstår jeg ikke, hvilket Manchester United-hold, du ser.

Lige meget, hvor længe, du har været #OleOut, og lige meget, om du synes, han har været god nok for os som træner, så håber jeg, vi alle kan stemme i kor og sige:

Tak, din skønne nordmand. Tak for alt, du har gjort. Tak for aftenen i Barcelona. Tak for de mange Premier League-titler. Tak for aftenen i Paris. Du vil altid være velkommen på Old Trafford. Og tak for nu.

Christian Eriksen skal spille i nummer 14

Køb trøjen hos Unisport.dk gennem dette link, så støtter du OldTrafford.dk.

Vær med til at test vores nye forum og kommentarsystem af: Opret en gratis profil her

Total
0
Shares
Forrige artikel

Officielt: Solskjær har modtaget sin fyringsseddel

Næste artikel

Tallene bag Solskjærs tid som United-manager

Relaterede artikler
ANNONCE
Total
0
Share