BLOG: Historien gentager sig

Endnu engang har Manchester United fået en kritisabel sæsonstart. Og selvfølgelig er der rødder om, at ETH skal fyres, Glazers skal væk, 15 spillere skal sælges og Arnold, Murtough og resten af ledelsen skal også fyres. Men hvor ligger fejlen hos verdens største klub, der for niende gang på 10 år er ude af mesterskabskampen inden der er spillet 10 runder.

Manchester United har kæmpestore problemer. Ikke kun med ejere. Men spillere, der ikke opfører sig ordentligt, en manager, der laver fejl på fejl og spillere, der er faldet enormt i niveau.

Det er den samme historie, der gentager sig. Igen og igen kommer en manager ind og får sin vilje i sin første sæson og får en opløftende sæson. Dernæst kommer et yderst kritisabelt transfervindue og United får en forfærdelig sæsonstart. Og inden sæsonen er over er manageren fyret. Hvis historien gentager sig gennem hele sæsonen så kommer ETH at lide samme skæbne. Det kan der ikke være nogen tvivl om.

Hvem skal vi klandre for denne sæsonstart? Glazers, som har ladet klubben rådne op i 18 år? Ledelsen, med Arnold og Murtough i spidsen, der lader ETH bestemme for meget over hvilke spillere, der skal hentes? ETH for at lave mærkelige valg (og da snakker jeg ikke om noget med Antony og/eller Sancho at gøre? Eller spillerne for lave så mange så store fejl? At marginalerne er imod os, med tanke på, at Garnacho var en halv centimeter offside mod Arsenal og Rashfords “assist” til Højlund var endnu mindre ude til udligning mod Brighton? Dommerfejl?

Hvem fansene skal skylde på lader jeg være op til hver fan selv. Men jeg er direkte uenig med dem, der mener, at spillet og resultaterne i sæsonstarten har vist en trup, der ikke gider spille for United eller ikke gider ETH mere. Jeg synes, at spillerne kæmpe det de kan, men der er rigtig mange spillere, der er faldet meget i niveau i forhold til sidste sæson.

Ja, vi har også været meget uheldige. To venstrebacks skadet, det mærkes selvfølgelig. Straffesparket, som United burde have fået mod Spurs og de to førnævnte situationer med Garnacho og Rashford er marginaler, der har enorm betydning for sæsonen og som nemt kan gå med United.

Men kigger vi på kampene i hver især så ligger vi nok højere end vi burde i Premier League. Vi, United, burde have tabt klart mod Wolves og nederlagene mod Spurs og Arsenal var fuldt fortjente selvom præstationen mod Arsenal var med visse opløftende præstationer. Og mod Brighton så det ikke ud til at være to klubber i samme division og med Brighton som det meget bedre hold. Så er det kampen mod Nottingham Forest hvor United formåede at vinde selvom gæsterne var foran 2-0 på Old Trafford efter fire minutter. I mine øjne har vi været tættere på kun at stå med et point end vi ville stå med syv points (vi har seks points hidtil).

Erik ten Hag fik en god første sæson i United. Der var ikke mange kampe hvor jeg synes, at han imponerede, men ser man over sæsonen så imponerede han. Uden at ønske ham fyret så mener jeg dog, at han i denne sæson har været den klart største skuffelse, både i United og i Premier League, i denne sæson. Ja, skader har påvirket noget, men der har været flere mærkelige valg fra hans side. Senest i går hvor Dalot pludselig spiller højre back selvom Wan-Bissaka, som har været en af Uniteds bedste i sæsonstarten, var på bænken.

Og så er der Antony og Sancho-sagerne. Lad det være sagt med det samme, at jeg synes, at United og Antony gør det rigtige med at holde Antony væk fra truppen selvom det jeg har set og læst om hans sag gør mig yderst skeptisk omkring de anklager, der er kommet. For mig er der mange tegn om en eks-kæreste, der bare vil ødelægge brasilianerens karriere. Men er han skyldig så skal han bare ud. ETHs udtalelser om Sanchos træning mener jeg heller ikke havde noget på sig, men Sancho fik lavet det til en sag med sit tweet. Og igen gør ETH og United det rigtige ved at disciplinere den unge englænder med det store talent, men som virker til at være mentalt svag.

Det tegner dog et billede af nogle spillere eller nogle unge mænd, der har svært ved at opføre sig ordentligt. Og det falder tilbage på klubben. For det er ejerne, der har skabt en kultur hvor pengene og prestigen med at have Manchester United på sit CV som er det vigtigste. Og hvor hårdt arbejde og sejre ikke har nogen speciel betydning.

Vi kan også kigge på spillerne. Mange fans kastede sit had på vores lojale klassemålmand David de Gea og påstod, at får vi en målmand, der er god i fødderne så bliver vi med det samme meget bedre. Ind kommer André Onana, der helt klart er en kæmpeopgradering fra de Gea når det kommer til spillet med fødderne. Men United er ikke blevet spor bedre. Tværtimod er holdet blevet langt dårligere. Og nedgraderingen når det kommer til at redde boldene er endnu større end opgraderingen med spillet med fødderne.

Mit forsvar for de Gea var, og er, at hvis de Gea redder boldene i sidste ende så kan jeg godt leve med, at han spiller sig dårligt af med bolden. Det er bedre at lave nogle fejl med fødderne, men at redde modstandernes muligheder end det er at være verdensklasse med fødderne, men have enorme vanskeligheder med redde bolde, som Onana har.

Og to spillere, der var verdensklasse i sidste sæson, men som ikke har vist Premier League-klasse i denne sæson, er Lisandro Martinez og Casemiro. To spillere, der i sidste sæson var kæmpefanfavoritter, men som i denne sæson virker tunge og til at spille i en liga, der er langt over deres niveau. Er det mon et par rumvæsener, der overtaget deres kroppe? Eller hvad sker der?

Men det som jeg ser som det største problem hvis vi kigger nøgternt over hele truppen er, at spillerne virker til at være voldsomt ude af form. Det var specielt tydeligt mod Wolves hvor Casemiro blev skubbet som var han en af de letteste spillere i Premier League og Marcus Rashford var langt langsommere end Nelson Semedo. Er det fordi, at ETH har overtrænet spillerne til at være i bedre form når spillerne kommer meget oftere end i sæsonstarten? Eller har de slet ikke trænet noget særligt for at have energien til at holde hele sæsonen? Det er hvertfald noget, der allerede efter seks kampe ser ud til at slå United ud af mesterskabskampen.

Tilbage til overskriften. “Historien gentager sig” er noget man tit hører. Men det er hvertfald noget, der passer meget godt til Uniteds situation lige nu. Og det tegner altså ikke godt for vores kære skaldede manager, Erik ten Hag. Og når det sker igen, igen og igen så er det ikke dem, der skiftes (altså spillere og managers), der i sidste ende kan anklages for elendigheden. Men så starter elendigheden der hvor der er noget konstant. Og hvad er konstant i United? Ja, nemlig. De narcissistiske kapitalister fra USA, der ikke kunne være mere ligeglade med United. Bare de får deres penge fra klubben. Og de får stadig enormt mange penge fra klubben selvom det sportsligt har været en katastrofe i 10 år. Og også selvom klubben ikke har mange penge tilbage til at forbedre førsteholdet på trods af, at klubben er blandt de fodboldklubber, der stadig tjener mest.

Sidst men ikke mindst: COME ON UNITED #GlazersOut

8 kommentarer
 1. Super fed blog, enormt mange pointer, som bare er spot on, og som er serveret på en måde, så det faktisk ikke kan diskuteres eller sættes spørgsmålstegn ved dem.
  Rigtig gode refleksioner på klubben, spillerne og trænerens gerning – Godt skrevet og godt set,,,
  Nogle enkelte punkter, vil jeg gerne kommentere på. Det synes jeg jeg skylder så flot et indlæg.

  Så vidt jeg læste mig til, så havde Bissaka været syg inden kampen, og derfor startede han ude (jeg kan have læst galt, mit engelsk er trods alt lidt rustent), og synes faktisk Reguillon gjorde det rigtig godt. Han bliver god for os. Dalot er nok, som du skriver, faldet i niveau, som alle de andre.

  DDG havde ikke reddet nogen af dem, som er gået ind i år, det er helt sikkert. Lad os bare se lidt ærligt på dét punkt. Mod Brighton scorede Welbeck sit mål nr 63, i 308 kampe. Dvs ca ét mål pr. fem kampe, og han har for Brighton aldrig scoret mere end 6 mål pr sæson. At han lige skulle score mod os, beror sig vist mere på tilfældighed og sløvt forsvar. Gross sparker den altså bare flot ind, og sådan et mål laver han jo kun hvert 30. gang han sparker, og han scorer også kun hver 7. kamp.
  De scorer 3 mål, som bare er sat ind, fair nok, og så er Brighton, som Mølby siger, et meget svært hold at spille imod, og der er jo en grund til de blev nr 6. sidste år, og hvem husker ikke, hvordan vi allerførst i sæsonen mod dem, også fik bank.

  Sidste år, efter 5 kampe, var vi kun en my bedre, men endte trods alt rimelig acceptabelt til sidst, så kan man som fan selv synes hvad er en god, mellem og dårlig sæson. 2022 startede med to nederlag tii Brentford og Brighton, og så kom tre sejre mod Liverpool, Southampton og Leicester (to af de hold rykkede ud). Så kom sejr mod Arsenal og mega nederlag mod City. Dvs 3 point bedre sidste år, på samme tid. Det handler ikke om spillet, eller evnerne, eller formen, men vi endte i sidste ende med at blive nr 4, trods den noget halvsløje start. Vinder United de næste 4 kampe, så ser vi måske helt anderledes på det.

  Andre hold har altså også udfordringer; Bare spørg Newcastle og Chelsea, og selv Arsenal vader ikke bare frem over modstanden.
  Top 4 holdene, møder snart hinanden indbyrdes. og vinder vi de næste 4 kampe, kan vi sådan set ligge nr. 4. Alt kan ændres meget meget hurtigt, det var sidste sæson et meget klart bevis på.

  Jeg er selvfølgelig ikke bare en lalleglad, superoptimist fan, som altid kan se det positive i holdet, og til enhver tid forsvarer, men jeg har ikke set noget på banen, som gør, at jeg tænker – Vi bliver kun nr. 12 i år
  Desuden har jeg enormt svært ved at se, hvad ETH kan gøre anderledes med de spillere han har til rådighed. Har faktisk svært ved at se, hvad enhver, tilfældig anden træner, selv Guardiola, ville kunne gøre bedre, anderledes, med de her spillere.
  Respekt til manden, som har gjort ligeså meget/mere, end tidligere trænere, efter Ferguson, har gjort.
  Det skal nok komme, sejrene, det gode spil, målene osv

  1. Enig i mange af dine betragtninger både om bloggen og dine “tilføjelser”…
   ETH har ganske enkelt svære arbejdsbetingelser og det har spillerne også… Greenwood er lige blevet sendt videre og så kommer Antony- og Sancho-sagen er jo også et forstyrrende element! Dertil kommer skader på vigtige positioner…
   Og så har vi haft en sæsonoptakt der jo er gået med spekulationer om køb og salg af såvel klub som spillere…
   De spillere vi har fået ind er først kommet meget sent og Mount bliver skadet med det samme mens Højlund øjensynligt ikke er 100% fit endnu…det er tydeligt at Rashford ikke har fundet Højlund endnu…
   Det er langt fra optimalt og det falder helt sikkert tilbage på ledelsen, der tydeligvis ikke har passet deres arbejde…
   Når det så er sagt burde spillerne ikke være så tunge at se på…?? 🤔

 2. MGT.
  Hvis der skal drysse lidt kritik ned over spillerne, så er jeg enig. Casemiro var jo et bæst sidste sæson. Styrede midtbanen og var farlig. Nu ligner han blot en rullende sten. Han er bestemt ikke den eneste, men vi må krydse fingre for, at de snart har spillet sig i form, og at den lidt sene formkurve, bliver en fordel senere på sæsonen.

 3. Tja godt at se at nogle fans stadig er optimistiske og håbefulde…

  Jeg har en diametralt modsat mening, jeg er på ingen måde imponeret over vores niveau, vores spillestil og indstilling er under standard for en klub som United…

  Vi har brugt over 1 milliard i dette transfer vindue, medgiver at Mount er skadet, men jeg så ikke den store kvalitet fra hans side i de kampe han trods alt har spillet inkl pre-season, han skal selvfølgelig have tid til at komme tilbage på det niveau vi har set ham på tidligere.

  Onana har ikke imponeret mig heller, jovist han spiller da fint med fødderne, men med stor risiko, mangler dog stadig at se gevinsten ved dette udfolde sig for alvor, tilgengæld er jeg ikke helt så sikker på hans evner som “shotstopper” tror faktisk De Gea havde snuppet skuddet der førte til 0-3 målet, men det er jo spekulation, syntes dog ikke at Onana har gjort det ekstra ordinært med hænderne i forhold til De Geas mange vanvidsredninger, men håber selvfølgelig at Onana kommer efter det, vi har brug for en keeper der redder point til holdet.

  Højlund er lige kommet igang og der er bestemt positive tendenser at spore i hans spil indtil videre og er sikker på at han nok skal blive en stor gevinst på Old Trafford med tiden i takt med at han og holdlammeraterne finder hinanden, han er ikke en Haaland (endnu) men mindre kan også gøre det heldigvis.

  Jeg mener bare at holdet og præstationerne burde være rykket et nyk op i forhold til sidste sæson og lukke lidt mere af det kæmpe gab der er til City og til dels Arsenal, men det stik modsatte er sket, vores niveau er faldet markant set på især præstationerne i de fem første runder.

  Og præcis derfor tillader jeg mig stille spørgsmål ved ETH, var sidste sæson mere held end forstand, begynderheld….?

  Virker ETHs spillestil egentlig i Premier League…er han alledere løbet tør for idéer og dermed udviklingen for holdet..jeg har ikke en god mave fornemmelse i den retning desværre.

  Tendensen er jo tydelig og det havde faktisk ikke været voldsomt ufortjent hvis vi havde haft 0 point på kontoen nu….kun i momentvis har præstationerne været tilfredsstillende og vi har ikke domineret kampene som vi burde skulle og kunne på hjemmebane især.

  Nu gælder det Bayern og jeg er bekymret ud over det sædvanlige….man kan jo altid få ørene i maskine mod de 10 dobbelte tyske mestre på en dårlig dag, men i og med at vores præstationer hidtil ikke har været Champions League værdige på nogen måde er jeg inderligt nervøs for en alvorlig afklapsning ala Liverpool sidste år….vi har været til grin i Premier League indtil videre, håber ikke vi bliver endnu mere til grin i Europa på den ypperste hylde indenfor klubfodbold.

  Det vil ikke være til at bære…

  Hvis ikke præstationerne bliver markant bedre i de næste 5-8 kampe bør ETHs position være til debat, det er evident.

  1. Thomas Bengtsson
   Fuldstændig enig og klar tale, det mest positive ved sidste kamp var at Reguilón var langt bedre end jeg havde troet på.

 4. TB, tror ikke vi får klø i Bayern, men ja, bestemt svært at se os sejre i kampen.

  Får ETH ikke 4 sejre inde næste 4 pl kampe, så brænder sædet utvivlsomt.

  Er dog lidt bekymret for den tendens, som United er kommet i, ligesom andre klubber, hvor trænerne ikke sidder på stolen i to sæsoner, før de sparkes ud. Det tog altså også Klopp noget tid, at få rejst Liverpool.

  Siden Ferguson stoppede, har der efterhånden siddet nogen på den stol. Ingen af dem, har sådan set haft mere succes end ETH. Vil i dagens anledning ikke ramse dem op, men nogen fik en pokal, andre gjorde ikke. Ingen af dem har vundet mesterskabet eller CL, og har svært ved at se, hvilken træner, som med dét hold, vil kunne gøre det bedre.

  Masser af hold bruger mia i transfers, men kun ét hold bliver mester, og kun 3 mere når CL. Indkøb er ikke lig med pokaler. Bare spørg Nott F, Aston V, Everton, Crystal P osv osv..

  Vi har været forkælet med titler i massevis, og som jeg skrev i et andet indlæg, så har vi trods alt vundet lidt siden dengang.
  Men nu, har vi ikke et hold, en klub, som bare spiller på de høje tangenter, af flere årsager, så derfor ligger vi nr 12, og som flere herinde efterhånden skriver, så burde vi måske slet ikke have haft nogen point, men så INDSE dog, at vi så måske bare er blevet et hold, som ikke længere har struktur og evner til mere end placeringer ml nr 6 og 15, og har vi en god sæson, bliver vi nr 4. Se REALITERNE i øjnene, at det er vores standard, det er vores fremtid. ERKEND, at det går op og ned i fodbold, og lige nu er vores klub nede.
  STØT dit hold, og glæd dig over MINDERNE og de sejre og titler der måtte komme fra nu af..

  1. OH

   Jeg anerkender ikke præmissen om at vi “bare” skal indse og erkende realiteterne og dermed acceptere at vi skal vænne os til at blive nævnt i samme sætning som Forest, Villa, Palace eller Everton osv

   Manchester United er en af verdens største fodboldklubber måske kun overgået af de to spanske giganter, United er Englands absolut største fodboldklub og derfor er dette faktum noget man skal forholde sig til når klubbens deroute skal i talesættes.

   Er enig i at klubben post Sir Alex eraen har famlet i jagten på en værdig afløser og derfor også titler, samt det åbenlyse faktum at andre klubber har oprustet med succes.

   Men vi bør kunne spille med om mesterskabet hver eneste sæson, en sjældent dårlig sæson burde være min en 4.plads, så stort er Manchester Uniteds potentiale trods alt….

   Men som flere andre også påpeger kræver det en ambitiøs ledelse, en klar struktur med en veltilrettelagte plan, vi behøver jo egentlig bare se hvad der sker i den anden ende af byen hvor City bliver drevet som en velsmurt maskine år efter år, de har ikke samme potentiale men udnytter tilgengæld deres muligheder maximalt og derfor er de en magtfaktor i både engelsk og europæisk klubfodbold.

   Klubbens brand er blandt de stærkste på verdensplan og derfor kaster sponsorer som Addidas og Snapdragon millioner i klubben, dette understreger jo tydeligt min pointe om det åbenlyst uforløste potentialet klubben har, men det skal andre boller på suppen snart, ellers bliver United en slumrende kæmpe der er mest husket for fortidens bedrifter, hvilket er helt og aldeles uacceptabelt i min optik.

  2. Så du mener simpelthen ikke er blive nr.2 er bedre end at blive nr. 3 ?
   Jaja kommer jo meget an på øjet der ser, er gammel romantikker og holder meget af OGS

Kommentarer er lukket

Forrige artikel

Resumé: Krisen lurer lige rundt om hjørnet.

Næste artikel

Greenwood debuterer for Getafe

ANNONCE