Danskere i Manchester United

Rasmus Højlund bliver den 7. danske mandlige spiller for Manchester United.

Der har igennem årene været flere danske spillere, der har haft æren af at repræsentere Manchester United.

Den klart mest kendte danske spiller i Manchester United har været Peter Schmeichel. Han blev købt af klubben i 1991 og blev hurtigt en af klubbens mest afgørende spillere. Schmeichel var en imponerende målmand, der var kendt for sin store fysik og evne til at redde selv de sværeste skud. Han var med til at hjælpe Manchester United til flere store triumfer, herunder sejren i Champions League i 1999.

En anden dansk spiller med succes i Manchester United, er Jesper Olsen. Han blev købt af klubben i 1984 og blev en vigtig del af holdet i løbet af sin tid der. Olsen var en kreativ og teknisk dygtig spiller, der hurtigt blev kendt for sine præcise indlæg og driblinger. Han var i 1985 med til at vinde FA Cuppen.

En mere nutidig dansk spiller er Anders Lindegaard. Han blev købt af klubben i 2010 og var en del af holdet i fire sæsoner. Lindegaard var en pålidelig målmand, der var kendt for sin reaktionsevne og evne til at levere gode redninger.

Listen over danske mandlige spillere i Manchester United:

Peter Schmeichel – 398 kampe

Jesper Olsen – 176 kampe

Christian Eriksen – 44 kampe

Johnny Sivebæk – 34 kampe

Anders Lindegaard – 29 kampe

Mads Timm – 1 kamp

5 kommentarer
 1. Jesper Olsen var god i United sammen med Gordon Strachan, to små vævre spillere der spillede en god omgang fodbold dengang.

  John Sivebæk blev købt pga en rigtig god landskamp ude mod Irland hvor han løb over em halv banelængde og scorede et flot mål, Dsbmark vist nok med 4-1…spillede en sæson i United og blev solgt videre

  Schmeichel er den største og bedste keeper i United nogensinde.. dumt træk da han skiftede til City, selvom City var røv og nøgler dengang inden de ramte en oliepøl og lod sig købe/snyde til succes.

  GGMU

   1. Jeg tænker faktisk at Lindegaard var en udemærket keeper og han var tæt på at snuppe pladsen fra De Gea i starten, nok mest fordi De Gea var en spinkel ranglet keeper uden den nødvendige fysiske tilstedeværelse i feltet, der lige skulle vende sig til måden man “behandler” keeperne på i England.

    Men Lindegaard kunne godt i mine øjne være blevet førstevalget hvis De Gea ikke havde vokset med opgaven, syntes han havde nogle stærke og lovende præstationer i buret for United.

    Lindegaards efterfølgende karriere valg var noget tvivlsomme desværre, hans talent berettiget til mere.

    GGMU

 2. Ja for pokker da, hvis bare vi andre kunne have udlevet de store drømme vi havde som små drenge (eller nu også piger) om at trække i den smukke røde trøje som Lindegaard eller nu Højlund og træde ind på Old Trafford… jeg var jo Bryan Robson og Lee Sharp og senere Mark Hughes nede på asfalten, men mine fodbold evner på græs rakte ikke meget længere end til kløvermarken eller damhusengen😎

  Men jeg havde det sjovt alligevel.😄👍

  GGMU

Kommentarer er lukket

Forrige artikel

Rasmus Højlund: Som barn drømte jeg om at gå ud på Old Trafford

Næste artikel

Højlund kommer til United som skadet

ANNONCE