Medier: Ratcliffe allierer sig i kampen om Manchester United – Deadline om en uge

En mulig forestående budkrig om Manchester United i den kommende tid virker efterhånden mere og mere sandsynlig med en uge til første deadline for bud.

I går kunne vi her på sitet melde om, at en fond fra Qatar angiveligt både har holdt møder med øverste ledelse i Manchester United og samtidig gør sig klar til et bud på klubben.

Fonden fra Qatar ligner et seriøst bud på en kommende ejer af Manchester United, men de kommer til at kæmpe for at overtage klubben, da Sir Jim Ratcliffe ifølge det amerikanske økonomimedie Bloomberg skriver, at Ratcliffe har allieret sig med de to storbanker Goldman Sachs og JP Morgan. Bloomberg skriver, at bankernes rolle i første gang handler om en forundersøgelse af, hvordan der kan strikkes et tilbud sammen på Manchester United. Ligeledes kigger de to banker ind i, hvordan man kan komme af med den gæld, man har, ved hjælp af lån og obligationer.

Som Bloomberg skriver, er Ratcliffes træk ikke ensbetydende med, at han vil byde på Manchester United ligesom det heller ikke er sikkert, at de to banker vil være med til at hjælpe med klubbens gæld.

En anden avis, The Telegraph, skriver, at Ratcliffe grundet den globale usikre økonomiske situation, kan kigge ind i høje rentebetalinger til gældsfinansieringen, hvilket ikke taler for et bud.

De to banker har en del erfaring i rådgivning til fodboldverdenen og begge har fremlagt forslag til Serie A og La Liga om gældsfinansiering. Derudover har JP Morgan været involveret i salg af Manchester United-aktier for Glazers, rådgivet den italienske klub Juventus om en fortegningsemission og ydet finansiering til Frankrigs Ligue 1 under Covid-19-pandemien. Tilbage i 2021 kom det frem, at JP Morgan var med til at støtte den europæiske udbryderliga Super League.

Goldman Sachs er for tiden også involveret i salget af Liverpool og har tidligere været involveret i Barcelona i forbindelse med stadionfornyelser.

Sir Jim Ratcliffe ejer selv kemikalieproducenten INEOS, der også har ejerskabet af fodboldklubben OGC Nice.

Deadline nærmer sig

I dag skriver The Times og The Athletic, at Banken Raine i New York har sat en såkaldt blød deadline for indkommende bud til fredag d. 17. februar – en uge fra i dag. Indtil videre er Ratcliffe den eneste, der officielt har meldt sin interesse i en overtagelse, men The Times mener, at vide, at der er vil komme mindst fem bud på klubben fra henholdsvis USA, Qatar, Europa og Asien.

Det mulige Qatar-bud virker som om, at blive aktuel, da man ønsker at blive en del af Premier League, som de anser som verdens bedste liga. Derudover er Qatars emir, Sheik Tamim bin Hamad Al Thani, stor fan af Manchester United.

Det noteres også i de to aviser, at de mulige fem bud taler til fordel for et salg af klubben, da det øger chancerne for, at Glazer-familien minimum kan få det, de vil sælge klubben for.

Indirekte påvirkninger

Alt imens budkrigen om Manchester United fylder godt på Twitter-feeds i fankredse, er Super League dukket op til overfladen igen, da firmaet, der står for oprettelsen af udbryderligaen, A22, har offentliggjort nye planer for den udskældte turnering. I følge de nye planer skal en kommende Super League indeholde op mod 80 klubber og gerne starte op hurtigst muligt. Planerne har dog allerede mødt kritik fra La Liga og sammenslutningen af de europæiske ligaer, men det er iøjnefaldende, at Super League kommer op til overfladen samtidig med, at Manchester United er Liverpool er til salg.

Derudover kører FA en stor sag mod Manchester City, der indeholder 100 anklagepunkter, hvor oppustede sponsorindtægter og alternative lønninger fylder en del. Sagen har ikke direkte indvirkning på salget af Manchester United, men flere journalister antyder, at det kan være et signal fra FA til nye kommende storinvestorer i ligaen om, at man ikke finder sig i hvad som helst.

 

 

 

3 kommentarer
 1. Fedt med Lars Brygman som ejer af United.. 😂

  Spøj til side, håber at hele mit røde djævle hjerte ikke at Qatar eller andre tvivlsomme personager for held til at købe verdens største fodboldklub.

  Det ville være katastrofalt og vil stride mod alle vores værdier som klub.

  GGMU

 2. Jamen hvis det er det, som mister Sir Radcliffe har tænkt sig at byde ind med, så er det nærmest dødsdømt fra starten. Goldman sags og Jp Morgan, det er simpelthen en skandale hvis de overtager klubben sammen, det er noget nær det mest skandaløse forretnigseperium ever.. Nej Tak Jim det kan du satme gøre bedre..🤦min klub skal ikke malkes mere af amerikanske svindlere, der kun ser klubben som en pengemaskine..🤬
  Der gjorde man lige mit ønske om en ny ejer til et nået næmmere valg, Tahin bare smid pengene på bordet..🙂❤️🖤 GGMU FOREVER ❤️🖤

  1. Martin….tsk tsk

   Så du mener seriøst at Qatars Emir er en bedre ejer, “den søde, venlige og betænksomme mand”….?!

   Er du sød at tjekke bare en smule op på hvilken person det er du mener vil være en god ejer for vores klub…

   Og den årtier lange indædte kamp mod Glazers ejerskab skal erstattes af kriminelle milliardærer fra Mellemøsten…..har du ingen ære eller betyder olie/blod pengene og de titler vi måske så kan vinde bare alt for dig…?

   Måske du rent faktisk hører til i den blå del af Manchester, der hvor de er så lykkelige for deres beskidte penge der med stor snilde, snyd og bedrag har “vundet/købt” titler de sidste 10 år….

   United er en storklub, City er en middelmådig klub uden ære og værdier, de blev skyllet ud med badevandet i samme øjeblik olie/blod pengene væltede ind af døren sammen med de kriminelle sheiker…

   En ægte rød djævle sælger aldrig ud af vores værdier….plastisk fans kan tage en blåtrøje over hovedet.

   Måske vores mange kvindelige fans får noget mere udover Greenwoods evt comeback at bekymre sig om…Qatar har vist ikke helt det samme syn på lighed imellem kønnene eller LBGT+ personer.

   GGMU – Loyal fan siden 1977

Kommentarer er lukket

Forrige artikel

Manchester United og Crystal Palace anklaget

Næste artikel

Begrænset dækning i dag

ANNONCE