Optakt: Manchester-derby i aften i U18 Premier League Cup-finalen

For en uge siden stod det klart, at Manchester United vinder årets U18 Premier League North. Samtidig er Manchester City allerede sikker på at bliver nummer to, selvom de stadig mangler at spille fire kampe. Ligaens to suverænt bedste hold mødes i aften i U18 Premier League Cup-finalen.

I aften bør United-fans følge med, når U18-holdet går på banen i U18 Premier League Cup finalen mod naboerne fra Manchester City.

Det mener i hvert fald akademichef Nick Cox, der har udtalt sig til klubbens egen hjemmeside. Her er han fuld af roser over for Adam Lawrences unge mandskab.

– Der vil utvivlsomt være nogle af dem, ikke alle, men nogle, som kommer til at spille på førsteholdet. Og fans vil altid elske at sige ‘jeg var der, jeg husker det’.

Han mener, at fans elsker at have set disse spillere, inden de bryder igennem på førsteholdet. Og han henviser til FA Youth Cup-finalen i maj 2022, hvor både Kobbie Mainoo og Alejandro Garnacho var med. Sidstnævnte med to mål i 3-1 sejren over Nottingham Forest.

Her var der fyldt godt op på Old Trafford, og han håber, at der også vil være stor opbakning denne gang, selvom kampen spilles på Leigh Sports Village i en cup-turnering, der ikke helt har samme status.

Akademiets primære mål

– For mig, at vinde er rigtig vigtigt, men jeg kan ikke overse vores primære mål, som er at pleje og udvikle enkeltpersoner. Vi skal forberede dem alle på at blive den bedste spiller, de overhovedet kan blive, siger Cox.

– Vi vil altid blive defineret af vores evne til at hjælpe spillerne til at nå deres fulde potentiale, til at spille seniorkampe og særligt at spille på vores førstehold.

Han fremhæver også, hvilke situationer, der i sæsonens løb har været med til at ruste spillerne bedst muligt til det.

Det drejer sig blandt andet om svære derby-kampe, vores comebacks og at spille 10 mod 11. Samt i det hele taget at spille kampe, hvor der bare forventes 3 points.

Han håber derfor også på en svær kamp og at drengene bliver testet yderligere og lærer nye ting. Men han anerkender også vigtigheden af i sidste ende at vinde.

– Dette er en klub, hvor sejre løber i blodet. Det er vigtigt, at disse ‘kids’ oplever at vinde og ved, hvad det er at vinde.

De to Manchester-klubbers U18-hold har spillet mod hinanden to gange tidligere i sæsonen. Her er det blevet til en sejr til hver. Det er dog allerede klart, at United vinder U18 Premier League North.

Manchester City er kommet i finalen via 2-1 over West Ham i kvartfinalen og 3-1 over Leicester i semifinalen. Imens har Manchester United vundet 4-2 over Arsenal og hele 5-0 over Crystal Palace.

Klar til at undvære profiler

U18-holdets cheftræner, Adam Lawrence, glæder sig også til finalen. Også selvom han godt ved, at han kommer til at mangle nogle profiler til kampen.

Louis Jackson, Habeeb Ogunneye, Harry Amass og Ethan Wheatley har alle været store profiler for ungdomsholdene, hvor de alle både har spillet for U18 og U21-holdene.

Alle fire var også med på bænken i førsteholdets FA Cup semifinale på Wembley og kan blive udtaget til førsteholdets kamp i morgen aften mod Sheffield United.

Men selvom Lawrence risikerer at skulle undvære profilerne i aftenens finale, er det ikke noget, der går ham på.

– Hvis spillerne er på bænken eller spiller på onsdag i stedet for at være med os tirsdag, så er det som vi foretrækker det, siger U18-cheftræneren.

– Det er vores job, det er lige præcis det vi prøver at skabe her.

Generelt glæder Lawrence sig over den trup, han har til rådighed. Og han fremhæver tre nyankome spillere, der er faldet godt til på og uden for banen.

– Fletcher-tvillingerne og Harry Amass, der kom fra Watford, er faldet rigtig godt til. De har lavet gode venskaber på holdet, og vi glæder os over deres potentiale.

Lawrence ser også tilbage på en succesfuld sæson med U18-holdet, og selvom man for nylig har vundet med hele 9-1 over Liverpool, er der en anden kamp, han har lyst til at fremhæve.

– Vores største kamp var nok hjemme mod Nottingham Forest. Hvor vi fik en udvisning og gav et straffespark, som de scorede på. I den kamp fortsatte vi og dominerede på bolden, og så vandt vi.

Måske vil Adam Lawrence revurdere sæsonens største kamp efter aftenens finale mod Manchester City. Interesserede kan følge kampen live på MUTV fra kl. 20.30 dansk tid.

Forrige artikel

FA Cup finalen fastsat

Næste artikel

The Telegraph: Dette er Wilcox' to fornemmeste arbejdsopgaver

ANNONCE