OT.dk anbefaler: Når Roy Keane folder sig ud

Den iltre irer har fyldt overskrifterne i landsholdspausen med kontroversielle udtalelser om Sir Alex Ferguson. Men før man affejer ham som en bitter taber, er det måske værd at overveje, hvad det er, han rent faktisk siger.

Off The Ball (VIDEO): “Roy Keane og Gary Neville om The Treble, sprut og Uniteds gyldne år”

Onsdag aften proppede mediet Off The Ball 2.000 mennesker ind i Bord Gáis Energy Theatre i Dublin, placerede Gary Neville og Roy Keane på en scene og interviewede de to herrer i over to timer. Det var en god idé. 

I et brag af et interview, hvor især Keane er veloplagt på sin irske hjemmebane, kommer de to tidligere United-kaptajner ind på alt fra våde byture, Class of 92, moderne fodboldeksperter, deres respektive managerkarrierer og Treble-sæsonen. Men mest spektakulært bliver det, da emnet falder på Sir Alex Ferguson, og Keane flænser ham brutalt; i løbet af to minutter får han beskyldt Fergie for både nepotisme og korruption på sin helt egen bramfrie måde. 

Det er ikke første gang, vi hører den slags kritik fra irerens mund. I sin seneste selvbiografi gik han også i kødet på Ferguson, og han har nærmest gjort det til sit “trademark”, at han som fodboldekspert bryder grænserne for, hvor kritisk man kan være overfor Manchester United. Hvem husker ikke i 2013, hvor Keane var den eneste pundit på planeten, der mente, at Nanis røde kort mod Real Madrid var OK? 

Andy Mitten, South China Morning Post: “Roy Keanes optræden minder United-fansene om, hvad det er, de mangler – på og udenfor banen”

Det ville være nemt at stoppe OT.dk anbefaler med linket til den to timer lange sceance med Neville og Keane, pege fingre af ireren og sige i kor, at han er en bitter, slagen mand, der skyggebokser mod den største manager i britisk fodboldhistorie, mens hans egen trænerkarriere er en katastrofe. 

Men så misser man måske en pointe eller to, hvilket at den kendte United-journalist Andy Mitten fint illustrerer i sin seneste blog. Mitten argumenterer for, at Keane og Ferguson faktisk begge kan have ret, og at fodboldklubben Manchester United mangler den irske kaptajn i dag, mere end den nogensinde har gjort. 

Er man en svoren Ferguson-supporter, der ikke tror på, at skotten nogensinde har gjort noget som helst forkert, skal man dog forberede sig på nuancere sit perspektiv en smule; Andy Mitten slår også til Ferguson og giver faktisk Keane ret på nogle punkter. 

Se alle rejsetilbud til den nye sæson her
Priser fra kun 2.445,- inkl. fly, kamp og hotel.

Bliv klædt på: Køb Manchester Uniteds trøje hos Unisport.dk her (så støtter du OldTrafford.dk). 

GRUPPETUR: Tag med på vores OldTrafford.dk gruppetur for danske United-fans. Læs mere her

Total
0
Shares
Forrige artikel

Europa League: Hvem er FC Astana?

Næste artikel

Dortmund-direktør: Sanchos agent mødtes med United i sommer

Relaterede artikler
Total
0
Share