Kommentar: Garnachos situation viser én stor ændring

For et år siden var Garnacho helt nede som femtevalg til fløjspiller. Både Antony, Rashford, Sancho og Elanga var foran ham i køen. Men i dag er situationen helt ændret og det er en stor overraskelse hvis Garnacho ikke starter på søndag mod Liverpool på Old Trafford i kampen i FA Cup.

Kommentar taget fra United.no

Da United fik besøg af Liverpool på hjemmebane sidste sæson, startede både Anthony Elanga og Jadon Sancho for United. Da Erik ten Hag skulle foretage en ændring i pausen, skiftede han Anthony Martial ind for Elanga. Senere skiftede United ind spillere som Fred, Aaron Wan-Bissaka, Cristiano Ronaldo og Donny van de Beek. Den eneste offensive spiller, der blev siddende på bænken hele kampen? Alejandro Garnacho.

Det er ikke så overraskende heller: Garnacho havde på dette tidspunkt kun tre optrædener for United, alle sene indskiftninger, og to af indskiftningerne var under Ralf Rangnick. Det var ikke et chokerende valg fra Ten Hag, især ikke når modstanderen var Liverpool.

Kontrasten til den nuværende situation er dog meget tydelig, da Garnacho, når Liverpool kommer på besøg på søndag, er den spiller, som Uniteds fans måske har de største forhåbninger om kan skabe problemer for scouserne på samme måde som han blev afgørende mod Everton ved at skaffe begge Uniteds straffespark. Bare tanken om, at Garnacho skulle blive bænket mod Liverpool, virker direkte latterlig – det sker naturligvis ikke.

Den spansk-argentinske spillers status i United har på denne måde ændret sig meget siden starten af sidste sæson. Ja, man kan også se på slutningen af sidste sæson, hvor Garnacho kom ind som indskifter i FA-cupfinalen mod City. Han var ubrugt reserve i ligacupfinalen også. Nu ville han aldrig starte sådanne kampe på bænken, og det handler ikke kun om, at førnævnte Elanga og Sancho ikke er i klubben nu, eller at Antony ikke har leveret.

Sidste sæson spillede Alejandro Garnacho 11 kampe fra start og kom ind i 23 kampe. Han kom altså ind mere end dobbelt så mange gange, som han startede kampe. Denne sæson har han startet 28 kampe (indtil videre), og er kommet ind i 9 kampe. Alle de ni kampe var i september og oktober. Ellers har Garnacho startet, når han har spillet. United har mindst 11 kampe igen, maksimalt 13 kampe, og kan han potentielt starte 41 kampe denne sæson, næsten en firedobling fra sidste sæson. Garnacho har startet i 25 kampe i træk nu, og sidste sæson skete det kun én (!) gang, at han startede to kampe i træk. Det skete i november, da han fik fornyet tillid mod Aston Villa på Villa Park efter at have scoret det afgørende mål ude mod Real Sociedad i kampen før.

Garnacho sluttede 2022/23-sæsonen med fem mål og fem assists, ifølge Transfermarkt. Denne sæson har han scoret syv mål, og tre assists – plus de straffespark han har skaffet. Forskellen her er altså ikke så stor, som man måske ville forvente ud fra spilletid/udvikling, men man skal også huske, at Garnacho denne sæson har spillet for et hold, der ikke har fungeret nær så godt, som holdet gjorde sidste sæson. Der er dog én stor ændring, når det gælder målpoint fra 2022/23-sæsonen for Garnacho: Sidste sæson kom ni ud af ti målpoint i kampe, hvor han kom ind som indskifter. Denne sæson er ti ud af ti målpoint kommet i kampe, hvor han har spillet fra start. En justering her var forventet, da fordelingen af kampe fra start og indskiftninger har ændret sig, som vi har omtalt tidligere i artiklen, men det var måske mere uventet, at han stod med nul målpoint fra sine ni indskiftninger denne sæson.

Så kan det selvfølgelig handle om noget så simpelt, som at Garnacho ikke var i form i september/oktober, da han havde sine indskiftninger, og at denne ændring fra sidste sæson således er enten logisk, eller måske endda lidt tilfældig. Der er dog ingen tvivl om, at der generelt for Garnacho er en total forvandling i situationen fra sidste sæson. Indtil videre har han ikke scoret i nogen af de rigtige topkampe – lad os håbe, at det også er noget, der ændrer sig nu.

Forrige artikel

Taktisk analyse: United tillader mange afslutninger, men bliver det farligt?

Næste artikel

Videre i CL-kvartfinalen: Sancho kåret som MOTM

ANNONCE