The Telegraph: United får svært ved at bruge store summer til sommer

Erik Ten Hag og Manchester United ser ud til at få et stramt transferbudget til sommer, grundet Financial Fair Play-reglerne – det skriver The Telegraph

Hentet fra United.no

Det er ikke nogen hemmelighed, at Manchester United de sidste mange transfervinduer har brugt mange penge – med blandet succes. Flere dyre indkøb har ikke slået til (endnu), og det får stor betydning for transferbudgettet til sommer.

Hvis det ikke lykkes klubben at kvalificere sig til Champions League, bliver det endnu hårdere, da man går glip af minimum 40 millioner pund for deltagelse i gruppespillet.

Den kendsgerning, at United har udbetalt 555 millioner pund i de sidste tre somre, ud over små indtægter fra salg, efterlader Ratcliffe og INEOS med et lille økonomisk råderum.

I Erik Ten Hags to første sommervinduer har klubben blandt andet brugt 420 millioner pund ud på spillere som Rasmus Højlund, Mason Mount, André Onana, Casemiro og Antony.

Tilføjer vi købene af Jadon Sancho, Raphaël Varane og Cristiano Ronaldo i 2021, skulle dette have bidraget til, at United havde et tab på 215 millioner pund før skat i denne periode.

Premier League-reglerne siger, at klubber må pådrage sig et maksimalt tab på £105 mio. over en treårig periode.

Klubben kan få betydelige fradrag for corona-tab, akademiet, kvindeholdet og samfundsprojekter, men tabene sætter betydelige begrænsninger på, hvor meget klubben alligevel kan bruge.

The Telegraph skriver også, at UEFA har sine egne regler, der tillader klubber at bruge i alt 80 procent af deres samlede indkomst, plus overskud fra spillersalg.

I sæsonen 2025/26 falder tallet til 70 procent.

Så vil vi se, hvad Ratcliffe og det hold, han er ved at bygge op, opnår denne sommer, men der er næppe tvivl om, at ethvert spillersalg kan være nøglen til, hvad der i sidste ende kommer ind.

Jadon Sancho og Casemiro nævnes som to højprofilerede spillere, som klubben formentlig vil forsøge at komme af med.

En kilde, der siges at være tæt på Ratcliffe, fortalte The Telegraph:

“Man kan ikke gøre det fra den ene dag til den anden, på grund af FFP og det faktum, at klubben har sat sig selv i en meget hård økonomisk situation.”

“Man kan ikke købe sig ud af det. Du kan ikke lave en “City”, for der er ingen frihøjde. Du kan pynte på tingene, som at investere i infrastruktur – du kan bruge lige så meget, du vil, på stadion. Men når det kommer til truppen, vil det tage tid og finansiering.”

“En omstrukturering af truppen skal selvfølgelig være en central del af din dagsorden, men du er bundet af FFP, så det er en glidende proces.”

Forrige artikel

Weekendens resultater: Udlejede spillere

Næste artikel

Officielt: Ratcliffes opkøb er gennemført

ANNONCE