United klar til semifinalen i FA Cuppen

Et drømmemål af Rashford sender United på Wembley, men det holdt hårdt.

Efter søndagens nederlag til Tottenham, var United i dag atter tilbage i den engelske hovedstad til en vigtig kamp. Med fire point op til Manchester City i Premier League, er FA Cuppen snart eneste mulighed for succes for van Gaal og co i denne sæson.

West Ham og Manchester United spillede 1-1 i første kamp på Old Trafford, hvor et sent mål af Anthony Martial sikrede United omkampen på Boleyon Ground. Aftenens vinder ville få en billet til Wembley og en semifinalekamp mod Everton.

Samtidig var aftenens opgør allerede inden første spark gået over i historiebøgerne, eftersom det var den sidste kamp i FA Cuppen på Boleyon Ground. West Ham flytter efter denne sæson til det olympiske stadion i London, og forlader dermed deres hjem siden 1904.

Spekulationerne var mange inden kampen, for ville et nederlag samtidig betyde fyring for van Gaal? Eller ville en sejr betyde ny luft for den hårdt pressede hollandske manager?

Louis van Gaal havde ændret lidt siden søndagens opgør. Fellaini kom ind på den defensive midtbane, hvor hans styrke i luften skulle dæmme op for hjemmeholdets Andy Carroll, mens Ander Herrera afløste Juan Mata i offensiven.

West Ham startede kampen bedst, men efterhånden som 1.halvleg skred frem kom United bedre og bedre med i kampen. Lingard havde et par fine afleveringer, blandt andet fandt han Fellaini, der var tæt på at sende bolden i nettet.

Hjemmeholdet havde kun få gange bolden inde foran de Gea, og ganske fortjent kunne de to hold gå til pause med 0-0, efter 45 minutters spil, hvor ingen af holdene for alvor turde lukke op for gassen.

I anden halvleg sad United fuldstændig på begivenhederne. Midtbanen var som forvandlet i forhold til søndagens kamp på White Hart Lane. Der var tempo i offensiven, og forsvaret havde godt styr på West Hams offensive profiler, hvor Dimitri Payet yderst sjældent var farlig.

Godt ti minutters spil inde i anden halvleg lynede forårets sensation Marcus Rashford så, da han først viste hurtige fødder, og så elegant krøllede bolden op i hjørnet. Fremragende kasse af den 18-årige angriber, der bare bliver ved med at levere varen.

Van Gaal havde givet genvalg til endnu en 18-årig knægt, og Timothy Fosu-Mensah leverede endnu engang en fantastisk præstation. Ingen tvivl om, at de to unge stortalenter vil være en del af stammen på fremtidens United-hold.

Cirka ti minutter senere var bolden atter i West Ham-nettet, da Martial sendte en afslutning mod mål, og Fellaini fik lidt heldigt sendt bolden det sidste stykke over stregen. 0-2 og stor jubel blandt de knap 5.000 medrejsende United-fans på Bolyeon Ground.

Bedst som man var begyndt at se frem til en tur til Wembley, fik hjemmeholdet reduceret ved James Tomkins. Med målet kom samtidig usikkerheden og uroen i United-mandskabet, på trods af der indtil da havde været fint styr på begivenhederne.

I de døende minutter brændte det for alvor på, og David de Gea måtte som sædvanlig hive et par verdensklasse redninger frem. Et par eminente benparader holdt West Ham fra at score yderligere, og den spanske keeper var som så ofte før redningsmanden for United.

United og de Gea holdt stand, og kan nu se frem til en tur til Wembley, hvor Everton venter lørdag den 23.april. Dagen efter dyster Crystal Palace og Watford i den anden semifinale.

United har ikke vundet FA Cuppen siden 2004, og var sidst i finalen i 2007, hvor Chelsea slog Fergusons tropper med 1-0. Med andre ord, det er på tide med en triumf i FA Cuppen.