5 spørgsmål – Ryan Giggs 1.000 kampe

Mod Real Madrid fik Ryan Giggs sin kamp nummer 1.000 som professionel. 64 landskampe for Wales, 4 for Storbritannien og ellers rekordmange kampe for United. Det er facit for den walisiske troldmand.

Samtidig har Giggs vundet vanvittig mange trofæer i sin tid som fodboldspiller på absolut topplan. 12 Premier League-titler og to Champions League-titler er blot noget af det 39-årige Giggs har vundet igennem sin lange fantastiske karriere.

Jonathan Rying Larsen har stillet fem spørgsmål om Giggs, som her bliver besvaret af Kenneth Nielsen

Hvor stor en bedrift er det, at Ryan Giggs har spillet 1.000 kampe på topplan?
Det er en kæmpe bedrift. At kunne holde sig på den absolutte top i mere end 20 år, det er ganske enestående. Han har ændret lidt på sin spillestil, her efter han har passeret de 30 år. Men hans betydning er stadig stor i United. Han har spillet flere store kampe inde som central midtbane, selv om jeg nu altid vil se ham som den hurtige driblestærke venstrekant. Men at han stadig har lysten og sulten efter så mange år, og stadig har kvaliteterne til at være med på topplan er helt vildt.

Hvad har han betydet for United?
Rigtig meget. Han symboliserer en masse af de ting som United som klub står for. En ung egenproduceret spiller, der kommer op gennem rækkerne. Hans fremragende præstationer på kanten og hans speed var ret karakteristisk for Uniteds spillestil tilbage i 90’erne. Han har været en glimrende repræsentant for United, både på og udenfor banen. At score i samtlige sæsoner, aldrig få et rødt kort, og være en yderst sympatisk og vellidt spiller og person. Hvis vi kort kigger på hans landsholds-karriere for Wales, havde jeg virkelig håbet at han ville nå at deltage ved et stort mesterskab. Det er vel eneste mangel på hans fantastiske CV.

Man kan selvfølgelig sige, at han fik lidt ridser i lakken og i sit fine image, da han fjollede rundt med brormands kone, samt Imogen Thomas fra Wales. Jeg husker sangen “that boy Giggsy, he shags who he wants”, da jeg var ovre til Fulham og Q.P.R. udekampene sidste sæson, da der var lidt debat om Giggs. Det viser jo meget godt United fansenes holdning til det hele, hvor man tager det oppe fra og ned. Den ridse han fik der, vil naturligvis altid huskes, men alle de positive indtryk er der klart overvægt af.

Hvad har han betydet for dig som fan?
Jamen han har betydet en hel del. Jeg var bare otte år, da han slog igennem i United. Op gennem 90’erne var hans spillestil en der virkelig fangede mig som fan, og som ung fodboldspiller forsøgte man jo selv nogle gange at tage dele af hans spil ind i sit eget.
Man glemmer jo aldrig hans vilde solotur i FA Cuppen 1999 mod Arsenal, og hans efterfølgende jubel. Det står printet på nethinden. Men han har givet os fans så mange forrygende præstationer, at han altid har givet jubel og entusiasme i det lille hjem.

Giggs er suverænt den United-spiller med flest trofæer på CV’et. Hvor placerer det ham i rækken af klublegender som George Best, Eric Cantona og Sir Bobby Charlton?
Det er altid enormt svært at sammenligne spillere på tværs af årtiet osv. En mand som Cantona vil via hans udstråling, aura og spillestil jo nok altid have en speciel plads i fansenes hjerter. Best og Charlton var også enestående for deres tid. Det er Giggs også, en sand legende. Jeg tror desværre dog ikke, at Giggs får den anerkendelse og respekt som han egentlig fortjener. Det er jo helt eminent det han har vist i sin karriere. Men det er måske som vi ser indenfor andre genrer, at vi først rigtig ved hvad vi havde og hvad han betyder, når han engang stopper. Men Giggs er bestemt oppe blandt de absolut største stjerner og legender i Uniteds historie.

Hvor realistisk er det, at Giggs’ flotte karriere bliver kopieret af en anden spiller engang i fremtiden?
Det tror jeg desværre ikke er så sandsynligt. Dels er det de færreste spillere nu til dags, der spiller hele deres karriere i en klub. Derudover er det vel ikke så sandsynligt, at en spiller vil vinde så mange trofæer som Giggs har gjort i sin karriere.
Det er vel kun folk som Raul, Maldini og del Piero, der kan puttes i kategori med Giggs i de seneste par årtier. Spillermarkedet er i dag langt mere åbent en for 20 år siden, da Giggs kom frem. Spillere i dag skifter mere rundt, og via agenterne skal der ikke meget til, før de smutter til nye udfordringer og andre lønninger. Men jeg håber da, at vi i United, vil være i stand til at opforstre et så unikt talent igen en dag, og så kunne holde på ham hele hans karriere. Giggs er dog helt unik.

Bliv klædt på: Køb Manchester Uniteds trøje hos Unisport.dk her (så støtter du OldTrafford.dk). 

GRUPPETUR: Tag med på vores OldTrafford.dk gruppetur for danske United-fans. Læs mere her

Total
0
Shares
Forrige artikel

Pogba ikke ked af United-exit

Næste artikel

Michael Keane spås stor fremtid

Relaterede artikler
Ralf Rangnick
Gå til siden

Blog: Voksenskældud til Rangnick

Ralf Rangnicks regeringstid i Manchester United er nu over en måned gammel. Alligevel ligner tyskerens hold til forveksling Ole Gunnar Solskjærs, da det var allerværst.
Gå til siden

Gode, gamle Ole: Hvad gik der galt?

Da klubben i sommer forlængede Ole Gunnar Solskjærs kontrakt, var jeg ét stort smil. Flere kloge hoveder på Twitter og…
Total
0
Share