Koeman: På et tidspunkt får de nok

Louis van Gaals landsmand og tidligere elev i Barcelona mener, at den hårde stil på længere sigt vil blive for stor en hovedpine for klubben. Spillerne frygter van Gaal, lyder kritikken.

Der ser ikke ud til at være mange hollændere, der bifalder Louis van Gaal for tiden. Dick Advocaat var i går ude med riven efter Manchester Uniteds 63-årige cheftræner, og nu følger Ronald Koeman så trop.

Således mener Southamptons manager og tidligere assistent under van Gaal i Barcelona, at landsmandens arrogance kan blive et problem for holdet, når det ikke går godt. Det siger han til The Mirror.

– Når du bringer van Gaal ind i dit hus, bringer du kvalitet ind. Men du bringer også én ind, der tror han ved det hele. Og det kan skabe sammenstød.

– Der er en kæmpe forskel mellem ham og mig som managere. Jeg var hans assistent i Barcelona efter verdensmesterskaberne i 1998. Jeg lærte en masse ting fra ham.

– Men måden, han plejer sit mandskab på, er totalt anderledes fra min måde at arbejde på. Jeg lægger ikke lige så meget pres på mine spilleres skuldre, mener Koeman.

Van Gaal skaber frygt

For Louis van Gaal kommer det nok ikke som en overraskelse, at netop Koeman er kritisk. De har flere gange haft udfald mod hinanden, noget som ifølge Koeman skyldes, at van Gaal spiller for meget på frygten.

– Når du har van Gaal i spidsen er det et faktum, at der er frygt på holdet. Spillerne har en frygt for “mister van Gaal”. Det er ikke altid en god ting, fortsætter landsmanden, som dermed mener, at United på et tidspunkt vil få nok – ligesom Holland.

– Efter van Gaal trænede det hollandske landshold ved verdensmesterskaberne, var det hollandske forbund nødt til at bringe en manager ind, som havde en blødere stil.

– Spillerne havde behov for en arm om skulderen. En manager, som er roligere end van Gaal, slutter den 51-årige træner, som kunne se til fra TV’et, da den tidligere mentor førte Holland til VM-bronze i sommer.

Siden da har Guus Hiddink været manager for “oranje”. Ronald Koeman og hans Southampton-hold ligger på en øjeblikkelig femteplads i Premier League, et enkelt point lavere end United.

Forrige artikel

Blind: Beundrer Van Gaals ærlighed

Næste artikel

Carrick nærmer sig comeback

ANNONCE