Blog: Bør United fyre Mourinho?

Manchester United har tabt otte point i de første seks ligakampe. De er røget ud af den første cupturnering til et Championship-hold. Profilerne leverer ikke. Spillere er utilfredse med manageren. Manager er utilfreds med sin trup og bebrejder bestyrelsen. Der er iskold stemning på Carrington. Bestyrelsen aner ikke deres levende råd.  

Hvad skal der ske? Bør klubben skille sig af med Jose Mourinho, selvom han blev nummer to i seneste sæson og vandt to trofæer i sin første? 

Syv forskellige skribenter fra OldTrafford.dk kommer med hver deres personlige holdning. 

Simon Holst Jensen

Jeg synes, hans tid i United har været et langt tegn på, at han ikke har fulgt med tiden. Hans spillestil er for umoderne. Han virker til at have tabt eller i hvert fald splittet truppen, og det er ikke holdbart. Jeg hører mange, der siger, at problemerne ikke stopper ved et trænerskifte, fordi der også er problemer i toppen af klubben, men det er trods alt ikke ledelsen, der har den daglige kontakt til truppen. Derfor tror jeg, at man kan komme langt med den rigtige manager, og det er ikke længere José Mourinho, desværre.

Christian Beenfeldt Rothausen

Jeg bliver aldrig fan af, at en fodboldklub skiller sig af med sin træner, medmindre der virkelig er brug for det. I Manchester United og Mourinhos tilfælde synes jeg, at der er mange faktorer, der spiller ind. Har han stadig spillernes opbakning? Er der andre trænere til rådighed, som vil kunne gøre det bedre end Mourinho? Jeg er desværre begyndt at drømme om en tid uden Mourinho i klubben, men jeg føler alligevel, at man ikke får meget ud af at hente Zidane eller andre midt i sæsonen. Det ville derimod være oplagt at gøre, når transfervinduet er åbent igen. Jeg håber, at Mourinho er fortid til vinter, HVIS resultaterne fortsætter. Men jeg håber ikke, at man fyrer ham for at for eksempel Carrick skal styre holdet, indtil den rette er klar til at tage over. Det tror jeg kun skaber endnu dårligere resultater. 

Peter Bøgvad Jepsen 

Jeg synes, at der i United i alt for lang tid har været en tilfredshedsfølelse med middelmådighed. Man er tilfreds med forretningens gang, man er tilfreds med bare at ende i top seks, man er tilfreds med blot at være med i Champions League. Det er den mentalitet som har forplantet sig i truppen. Der findes ingen vindermentalitet, og derfor bliver det hverken til fugl eller fisk. Hvis man skal vinde stort, må man satse stort. Og derfor må man i mere ekstrem grad definere, hvilken klub man ønsker at være for derefter at bakke det 100% op med risikoen for at fejle katastrofalt, men samtidig med muligheden for at vinde stort. Skal vi være en klub med en jerndefensiv, som skal være verdens bedste kontrahold? Eller skal vi være en klub som presser højt, er offensiv sprudlende men med en lidt svagere defensiv? Lige nu er vi ingen af delene. Om ”skylden” er hos Mourinho er nok for naivt at tro. Jeg tror at han har gjort det bedste, han har kunne. ”Skylden” skal nok placeres flere steder i klubben. Jeg håber, at klubben genfinder sig selv ved at vælge en retning som er mere kompromisløs og finder en træner der kan realisere den retning. Sats stort, vind stort.

Jonathan Damm Seldorf

Jeg ser ikke nogen længerevarende fremtid for Mourinho i United. Jeg ville ønske, at man havde større indblik i, hvad der foregik bag de lukkede døre for at få et mere klart billede af, hvor problemerne udspringer. Hvorom alting er, så er det i hvert fald tydeligt, at der er noget, som ikke fungerer i konstellationen Mourinho/United. Set udefra, virker det til, at Mourinho fejler på en lang række parametre lige for tiden. Han virker ikke til at have styr på mandskabsplejen (jf. problemerne med Pogba), han virker ikke til at kunne motivere sine spillere ordentligt, han har stadig ikke fundet sin stamme på holdet tre sæsoner inde, og han får ikke det optimale potentiale ud af klubbens bedste spillere. Dertil kommer, at han stadig ikke har formået at indprente et klart spilkoncept, som spillerne forstår.

Jeg tror dog ikke, at man bør fyre ham nu. Det vil skabe for meget påstyr og den nye træner vil ikke få optimale betingelser for at komme ind på en ordentlig måde. Jeg ville stemme for, at man gav ham sæsonen ud og så fandt en ny til sommer.

Rasmus Lykke Therkelsen 

Jeg ved helt ærligt ikke, om jeg synes United skal skille sig af med Mourinho. På den ene side er han en erfaren træner med vindermentalitet ind til benet. Derudover er jeg bare ikke fan af at fyre en træner, bare fordi det går dårligt. Og de her slags resultater, som mod Derby i Carabao-cuppen, har man som United-fan været vant til siden Sir Alex takkede af. Men den måde, der bliver spillet fodbold på, den måde spillerne bliver behandlet, den måde der bliver smidt milliarder af kroner efter spillere, der præsterer middelmådigt…. Der kan ansvaret kun falde på en mand. Jeg er sikker på, han ikke har kort snor, men jeg ved ikke, om jeg synes, han skal blive eller ej. Jeg er splittet.

Peter Hasle Laursen

Jeg har længe håbet, at Mourinho ville få succes i United. I mine øjne hvis ikke den bedste så næstbedste manager i verden de seneste 10-15 år. Men der skal ske noget nyt på flere niveauer i klubben og også på managerposten. Dårlig stemning, spillere der ikke viser megen selvtillid, og et hold der hele tiden virker til at være være 90 minutter fra krise. Mourinho er desværre ikke en del af løsningen.

Svante Wettergren

Otte kampe, kun fire sejre. Det kunne umiddelbart godt ligne begyndelsen på en typisk tredje sæson under Mourinho. Jeg kan sagtens forstå, hvis man vælger at fyre ham, selvom jeg synes man måske bør give ham til november, hvis resultaterne fortsætter. Lige nu er der alligevel ikke en oplagt kandidat til at overtage.

Men man skal ikke tro, at tingene bare vil løse sig med en managerfyring. Dertil er der for mange problemer i ledelsen og formentlig også i spillertruppen. Men det vigtigste er at få en moderne manager ind, som står for de værdier man ønsker, og som man reelt vil satse på og bakke op. Dels så han får de spillere han ønsker sig og kommer af med dem, han ikke vil have. Men også så vi undgår de her stridigheder, hvor en spiller sætter sig op imod sin manager. En ny manager skal have så stor opbakning, at spillerne ved, at de bliver kylet ud, hvis de går imod ham. Det er nødvendigt, hvis holdet igen skal have succes.

Bliv klædt på: Køb Manchester Uniteds trøje hos Unisport.dk her (så støtter du OldTrafford.dk). 

GRUPPETUR: Tag med på vores OldTrafford.dk gruppetur for danske United-fans (FÅ PLADSER TILBAGE)s. Læs mere her

Total
0
Shares
Forrige artikel

Lampard: Mourinho lykønskede mig og holdet

Næste artikel

Berbatov er træt af Mourinho og Pogba

Relaterede artikler
Ralf Rangnick
Gå til siden

Blog: Voksenskældud til Rangnick

Ralf Rangnicks regeringstid i Manchester United er nu over en måned gammel. Alligevel ligner tyskerens hold til forveksling Ole Gunnar Solskjærs, da det var allerværst.
Gå til siden

Gode, gamle Ole: Hvad gik der galt?

Da klubben i sommer forlængede Ole Gunnar Solskjærs kontrakt, var jeg ét stort smil. Flere kloge hoveder på Twitter og…
Total
0
Share