Blog: Tog jeg fejl for en måned siden? Diskussion af Sancho-”fejden” og endnu et VAR-udbrud

Bloggen er skrevet af Peter Hasle Laursen, der er tidligere redaktør på OldTrafford.dk.

Fodbold er en rigtig sjov størrelse. På den ene side er fire kampe meget lidt. En måneds tid er heller ikke alverden. Men på den anden side kan fire kampe på en måde vende op og ned på, hvor tilliden til det hold, man følger, befinder sig. Endda et par gange.

Forud for den første kamp mod Wolverhampton skrev jeg en blog om, hvor meget jeg glædede mig til det opgør og sæsonen som helhed. Men siden den kamp er optimismen blevet til bekymring. Jeg prøver ihærdigt ikke at falde i grøften som reaktionær, men jeg synes, at kampene mod Wolverhampton og Nottingham Forrest hjemme på Old Trafford og anden halvleg mod Tottenham var, ja, bekymrende. Så jeg glædede mig ikke – og havde egentlig også spået en to-måls sejr til Arsenal – til gårsdagens storkamp.

Og nu er det så, at fodbold igen viser sit finurlige ansigt. For Arsenal vandt som bekendt med 3-1. Men min bekymring er blandet op med en dosis mod på Uniteds vegne. Jeg synes, at det var en godkendt præstation. Ikke mere, ikke mindre. United satte forhindringer op på den motorvej ned mod eget mål, der ellers havde været helt åben i de første kampe. Og ja, det kostede fremad banen, men det er altså også ligaens i mine øjne næstbedste hold på hjemmebane, så det er helt fair at vise respekt.

Derudover er det meget få marginaler, der gør, at Garnachos mål ikke får lov at stå (vender tilbage til det senere). Får det lov at stå, taber United ikke den kamp. Så lille er forskellen. Så havde vi snakket om, at Erik ten Hag og kompagni lavede en taktisk flot præstation på en svær udebane. Men nu sidder vi atter og kan kigge ind i noget rod. United er på 11. pladsen efter fire kampe, og der er tvivl om, hvilke forsvarsspillere der kan skrives på holdkortet til første kamp efter landskampspausen.

Og så er der Jadon Sancho.

Hvad kan Ten Hag tillade sig at sige?

Som udgangspunkt håber jeg, at træneren i Manchester United udadtil bakker sine spillere op og så tager de problemer, der kan være, internt. José Mourinho er det tydeligste eksempel på en måde, jeg ikke bryder mig om – det gør Luke Shaw nok heller ikke.

Når det er sagt, synes jeg heller ikke, der er noget i vejen for det, Erik ten Hag siger. Kunne jeg ønske, han havde ladet være? Ja, det kunne jeg da. Og det er jo kommentaren om Sanchos træningsindsats, der resulterer i offensivspillerens genmæle på det sociale medie X (tidligere Twitter). Men Erik ten Hag bliver spurgt, hvorfor Jadon Sancho ikke er med i truppen, og der svarer hollænderen, at Sancho ikke leverer tilfredsstillende til træning. Med lidt flere ord. Og det er naturligvis en kritik af spilleren, men vil vi ikke gerne have, at de spillere der bliver udtaget til weekenden præsterer i løbet af ugen – at de arbejder for deres meget høje løn? Jo, det vil vi da. Og det er det, vi får at vide her, Jadon Sancho tilsyneladende ikke har gjort på et tilfredsstillende niveau.

Med til historien hører, at Erik ten Hag i sidste sæson tillod Jadon Sancho at være væk fra truppen i tre måneder. I en situation hvor United øjensynligt var meget tynde oppe foran i et presset program. Behøver jeg nævne Wout Weghorst? Sancho var i Holland med en personlig træner fuldstændig uden for rampelyset for at bygge på både den fysiske og, må vi formode, mentale forfatning. Tilbage i England var United fortsat i gang med et hårdt program, men Ten Hag var ualmindeligt tålmodig med Sancho og doserede hans minutter. Hvor store var smilene ikke, da Sancho udlignede til 2-2 mod Leeds? Det var smil, der fortalte, at det havde været en svær proces. Men præstationerne resten af sæson var fortsat svingende – i bedste fald.

For næsten et år siden skrev jeg en anden klumme i kølvandet på et meget uheldigt Cristiano Ronaldo-interview. Jeg håbede, at tiden endelig var kommet til, at det kunne være den sidste “fejde” i Manchester, og at den interne uro ikke på samme ville brænde ud i lys lue i offentligheden. Det tyder på, jeg ikke får det ønske opfyldt, og jeg må bare vende tilbage til kritikken fra dengang: Der er ikke nogen ansvarlig ledelse i Manchester United.

Det kan ikke passe, at sæbeoperaen får lov at fortsætte på den måde, men det gør den, når der ikke er en ledelse med format og integritet. Og jeg er bange for, at Erik ten Hag er den næste manager i rækken, som må smide håndklædet, fordi der ganske enkelt ikke er en god nok opbakning til hans job. Og alt imens jeg skriver det her, kan jeg læse mig til, at det ligner, Antony skal efterforskes for vold mod sin kæreste. Cirkusset slutter aldrig.

VAR forstyrrer fodboldspillet

Til slut vender jeg tilbage til det annullerede Alejandro Garnacho-mål. Der er nogle, der siger: “Offside er jo offside,” og det er rigtigt. Men det er også lidt som at sige, 2+2 giver 4, eller vand er vådt. Der er i mine øjne flere ting i spil og noget ret væsentligt i forhold til spillets ånd til salg.

Regler i fodbold er lavet af en grund, og i de her VAR-dage sidder jeg nogle gange med en fornemmelse af, at vi glemmer, hvorfor eksempelvis offside-reglen er der. Det er ikke i spillets ånd, at en spiller får fordel af at være i en offside-position, men det er ikke det, som er tilfældet i går. Hvis Alejandro Garnacho var to centimeter længere tilbage og dermed onside, så havde han stadig scoret det mål. Og prøv at hør, hvis der var en teknologi, der med det samme kunne se offsides, ligesom goal line technology kan med mål, så ville jeg ikke brokke mig, for så er det jo rigtigt: offside er offside.

Men her har vi i mine øjne en alt for rigid måde at håndhæve reglerne på, hvor der skal laves nogle streger for at se, om han lige præcis er bare 1 centimeter offside, selvom den ene centimeter ikke giver ham nogen fordel, og det går udover spillets ånd, synes jeg.

Og jeg har endda lovet, at jeg ikke længere vil hidse mig op over VAR i fodbold, for det er der (desværre) for at blive. Det økonomiske hensyn vejer for meget. Det løfte holdt lige indtil i går omkring kl 19:15.

4 kommentarer
 1. Spot on Peter….😊👍

  Tror alle hvis hjerte banker for United sidder med en underlig fornemmelse i kroppen, en undren over hvad der dog er sket med klubben, engang kongerne af Premier League og engelsk fodbold.

  Nuvel der har altid været lidt uro og interne småskærmydsler mellem spillere internt og med “Gafferen” men Sir Alex havde et argument der altid overtrumfede alle andre, sejrene og titlerne….vinderen har altid ret, slut.

  Kunne spillerne ikke indordne sig under det, så var det adios amigo…Vamos.

  ETH famler stadig efter den rette vej for holdet, ja vi fik en mindre titel i sidste sæson, ja vi var i FA cup finalen og ja vi sluttede som nr tre og kvalificerede os til Champions League.

  Det er bare ikke nok når præstationerne er så svingende, 1 point i udekampene mod top 9….!!!, det er langt under standard og nu har vi tabt begge udekampe mod Spurs og Gunners, to formodede Champions League kandidater…og de to hjemmekampe været svagt spillende…men trods alt snuppet alle 6 point…det var bestemt ikke sådan vi havde forventet den nye sæson start.

  Dette kan ikke fortsætte, heldigvis er jeg helt enig i at der var fremgang at spore i præstationen på Emirates igår, og det giver håb, men glem alt om udfordre City om.Mesterskabet….det komme ikke til at ske heller i denne sæson.

  Også på transfer markedet ser vi nu vores falmende stjerne, vi henter ikke længere de bedste på markedet, vi henter et stort potentiale i Højlund, hvilket er godkendt på den lange bane, vi henter Mount som ikke har spillet op til sit niveau længe og som ser ud til at have svært ved at genfinde det, han skal selvfølgelig have tid til dette, og så henter vi en Amrabat som de fleste ikke kender og gamle Evans tilbage…

  Onana er stærk på fødderne, javel men er han ligeså god med hænderne…? Det vil vise sig….

  Jeg er bare ikke imponeret over vores tilgang til transfer marked, det ser umiddelbart ikke dårligt ud, men det er jo ikke som i gamle dage hvor de nye spillere hed Andy Cole, Jaap Stam, Nemanja Vidic, Rio Ferdinand, Van Nisterooy, Van Persie, Rooney, Ronaldo, Cantona osv…

  Og så har ETH valgt at skibbe en del akademi gutter afsted, og hentet ind til bredden udefra, det er også bekymrende i min optik.

  Nå men håber landskampspausen vil give ETA mulighed for at “genstarte”sæsonen på et højere niveau end hidtil.

  Forventningerne og glæden ved at se United spille er lige nu mere en bekymring og frygt for hvor galt det kan gå, desværre.

 2. Nu kommer der lige en af de lidt længere… så er i advaret 😉
  Det er jo meget spot-on Peter og TB, som altid, og det omkring Anthony, der må vi jo bare vente og se, om det er beskyldninger for at få penge eller om der er noget i sagen.
  Sancho skal, i mine øjne, bare klappe i, yde på træningsbanen og når han får chancen, eller også er PL måske bare for stor for ham. Det der med at gå på de sociale medier og forsvare sig, er sådan lidt “se mig jeg bliver dårlig behandlet” og det ses jo i alle sociale lag, men det gavner ingen. Men det er vel trenden i 20´erne.

  Der er sket meget med fodbolden siden Sir Alex var manager, og inden han blev manager var der jo en laaaaaang periode hvor United ikke var en s… værd og vel også var nede og vende i divisionen under. Der gik jo også et par sæsoner inden United vandt noget, og inden Alex Ferguson blev Sir Alex, og var det ikke noget med at en FA-cup titel reddede hans skind….
  Dengang var United en penge mastodont, og for 10 år siden, var der er jo ikke engang så mange penge i fodbold, som i dag, men det startede da derefter. Glazers købte United for ca 8 mia danske kroner dengang (2005), og i dag er de ikke engang tilfredse med at får over 50 mia?!

  Nå det var jo egentlig et sidespring…
  Ser vi på titler siden Alex Ferguson stoppede, så har City vundet 15, og nej der tæller Community Shield, VM for klubhold og de der super-cupper ikke med. Dvs 6 mesterskaber, de 5 under Guardiola, 6 Carabao Cupper (selvom ingen PL-klubbers fans, ihvertfald ikke anti-united-fans, ser som nogen særlig turnering), 2 FA-cupper og så CL i år.
  Det er jo stærk, det må vi jo bare indrømme… og irriterende selvfølgelig, men har de vundet dem, fordi der er en rig Sheik som har overtaget klubben og presset penge ind i uanede mængder… Måske… men det kan vi jo sådan set ikke rigtigt brokke os over, fordi mange af os, ser jo helst ikke, at United bliver overtaget på den måde..

  Chelsea har 6 titler, 1; FA-cup, Carabao cup, EL og CL og 2 mesterskaber. Det er jo rimelig pænt, men jo et hold, som ikke lige umiddelbart ligner et hold, der vinder nogen titler i år.

  Så er der Liverpool, som har vundet 4: Mesterskabet, CL, Carabao cuppen og FA-cuppen. Ja ok, CL og mesterskabet er vi da forbitrede over de har, men 4 titler og de vandt jo nærmest ingenting før Ferguson stoppede, og stopper Klopp, så stopper det sjove vist også for Liverpool… Det kører jo ikke helt i år, endnu og gjorde det da heller ikke sidste år.

  Så er der Arsenal som har 4 FA-cupper…. herregud.. Godt sammenspillet hold, dygtig træner i Arteta, men de havde alle chancer for mesterskabet sidste år, men smed den meget voldsomt på gulvet, og selvom de var med i en del turneringer, så kunne de ikke klare noget af det. Var de gode mod os, næhhh måske. De vandt da 3-1… Ja, men de scorede to mål i overtiden, og det ene var den klassiske vi satser og så scorer de andre igen. Spillede altså kun 2-2 mod Fulham og ellers snævre sejre… De bliver heller ikke mestre, og kommer til at smide flere point..

  Så kommer United sørme…. også med 4 titler, 2 Carabao cupper, FA-cuppen og en EL. Ja ja andenrangs europæisk turnering for nogen, men siden 2013 er det kun os og Chelsea som har vundet den, og før det var det helt tilbage i 2001 at et engelsk hold vandt den…. og hvem mon… Liverpool 😉
  Husk nu på, at vi altså var i finalen sidste år i FA-cuppen, og hvis vi havde strammet os an, havde slået Sevilla ud, og måske vundet EL igen. Så havde vi 6 titler siden Sir Alex stoppede, og havde pludselig været et af de hold med anden-flest titler… Vi vinder nok ikke CL, og heller ikke mesterskabet i år, men andre titler kan altså også gøre det, fordi uden at skulle remse alle holdene fra PL op, angående titler, så er den næste på listen med to titler Leicester… Tottenhams historie kender vi jo, ingen titler siden 2008 hvor de vandt Carabao-cuppen, som ingen hold jo går efter at vinde, ifølge anti-United-fans 😉

  Alle hold har deres tid, nogen har endnu ikke haft den, nogen hold har aldrig nogensinde vundet noget som helst. Vi skal prise os lykkelig for, at vi har haft en så succesfuld periode i 90´erne, 00´erne og faktisk også ind i 10´erne. Den var mega fed.
  Liverpool har også haft sådan en periode tilbage i 70´erne og 80´erne, men var jo piv elendige mens United havde succes. Lige nu er det CIty som er dét hold, men den dag Guardiola stopper, står det måske forfald. Hvem ved?!

  Det er aldrig fedt at se sit hold tabe, være i krise eller ikke vinde det, som de gjorde tre årtier i træk – egang, men come on, vær nu realistiske og støt op om holdet.
  United har trods alt forstærket sig, og især Højlund er spændende. Bare se hvad han kunne gøre på 30 min, som Martial ikke kunne. Derudover Amrabat, Reguillon, Mount, Onana… Det er jo ikke dårlige spillere. Det er spillere som andre klubber i PL ville drømme om at få. Nogen klubber drømmer faktisk om, at deres klub bar investerer i én enkelt spiller over 100 mio i værdi! Nogen klubber investerer i 13 spillere, men rykker alligevel ned.

  Der er ikke fornuft i at bruge 1,5 mia på Osihmen, eller 900 mio på Rice, hvis det så er den eneste spiller vi ville få. Det ville ikke vinde mesterskabet for os.

  Sir Alex købte jo også en del spillere, som ikke blev til noget som helst!!
  Han havde også udfordringer med at få talenter til at blive faste stamspillere (bortset fra 92´årgangen, som var helt unik, og jo aldrig er set siden, nogen steder i verden)

  ETH er dygtig, men har han spillerne til sejrene? Kan man vinde med Maguire inde? Er Evans faktisk bedre?!
  Er det ETH skyld at Martial er pivelendig, eller at Ronaldo var en primadonna eller at Sancho ikke har psyken… Nej! men han har/havde nu engang kun de spillere han har. Han har så ikke været heldig med, at Antony ikke har niveauet til PL eller at klubben ikke bare kan købe alt de lyster, som Chelsea.
  Nu kommer der en række kampe, hvor modstanden er af ringere “kvalitet” så skal det vise sig, om niveauet er til top 4 igen. Bliver de kun nr 6, vil jeg stadig støtte dem, og synes lidt at dem der bare brokker sig herinde, måske skulle overveje, først at tænde for Uniteds kampe, når de igen har vundet mesterskabet 5 gange. Det er jo altid fedest at være med når det går godt!

 3. OH som altid kommer du med nogle friske øjne og nogle andre perspektiver og tak for det, det giver noget at tænke og reflektere lidt over…😉👍

  Og du har helt sikkert nogle valide pointer i dine betragtninger….absolut.

  Men vil dog lige adressere din sidste bemærkning da jeg nok er en af de “brokkerøve” der burde vente med at se United spille igen før de har vundet 5 mesterskaber…😁

  Jeg begyndte at holde med United i 1977 hvor det bestemt ikke var en klub der væltede sig i succes, det gjorde Liverpool tilgengæld i den periode og et årti frem…og i den periode skulle man som United fan være glad for et Milk Cup trofæ (League Cup) og en FA Cup titel…først i 1991 kom der et europæisk trofæ i Pokal vindernes Cup hjem til OT og så startede den gyldne æra for alvor, alligevel sad jeg klinet til tv skærmen når der var sportslørdag med United i kamp…så jeg har været der før, og United har historisk en ca ti års cyklus hvor det går halvskidt før en ny gylden æra indtræder…håbede bare at den var lige på trapperne med den godkendte sæson vi havde sidst men sådan ser det bare ikke ud med præstationerne i de første fire runder…men det rokker ikke ved min troskab, jeg er 100% en “One club fan 4life” jeg har dog et svagt punkt for Brøndby, men er ikke fan…

  😊👍

 4. TB, super fed info 👍.
  Jeg er selv fra 83, så mit United fan-skab går kun tilbage til 1989, hvor jeg arvede min fars gamle 70’er trøje.

  Vi skal være kritiske, især over for det hold vi elsker. Selvkritik er noget at det vigtigste. Jeg kender en del fans af andre hold, som synes at alt går imod deres hold: dommerkendelser, svindel, de andre vinder ufortjent, og det er ihvertfald aldrig holdets egne evner som står for skud, og i modsatte grøft dem, som kritiserer uden at begrunde, og som tit bare er brokkerøve.
  De to fraktioner kan jeg godt blive lidt træt af at høre på, og en egentlig diskussion på selv alm basis er håbløs.
  Men, nogengange er det også vigtigt at finde de positive ting frem af håbløsheden. De ting, som faktisk fungerer, om som der kan bygges videre på.

  Sidste sæson startede heller ikke godt, men hold k… En god sæson alligevel, selvom det “kun” gav top 4 og den lille pokal – det er sgu da bedre end ingen pokal og placering som nr. 9. Liverpool havde en sindssyg slutspurt, og vi frygtede dem. Alt kan ske.

  Vi havde inden slutningen, hvor det faldt lidt fra hinanden, haft en rigtig laaang fed periode, hvor sejrene bare kom uanset hvad. Lad os tro på, at det kan ske igen. Der skal nogen gange kun små marginaler til.

Kommentarer er lukket

Forrige artikel

Sancho reagerer: Jeg har været en syndebuk længe

Næste artikel

Onana kan mangle i syv kampe for Manchester United

ANNONCE