David Moyes og de dårlige undskyldninger

– Jeg ved ikke, hvad vi skal gøre for at vinde.

– Vi spillede godt. Vi havde bestemt ikke heldet med os.

Sådan lød det fra David Moyes efter 2-1-nederlaget til Stoke for en uges tid siden. At den skotske manager ikke ved, ”hvad holdet skal gøre for at vinde”, står efterhånden lysende klart. Siden han afløste Sir Alex Ferguson i sommer, har Moyes brilleret med uheldige rekorder:

·      Første hjemmebanenederlag til Newcastle siden 1972

·      Første hjemmebanenederlag til West Bromwich siden 1978

·      Første hjemmebanenederlag til Everton siden 1992

·      Første hjemmebanenederlag til Swansea nogensinde

·      Første nederlag til Stoke siden 1984

Manchester United ligger i skrivende stund på en syvende plads i Premier League med 41 point efter 25 kampe. 41 point efter 25 kampe. Tyg lige lidt på den.

I går aftes leverede holdet så endnu et skuffende resultat, da de spillede 2-2 mod Fulham på Old Trafford. Et Fulham-mandskab der vel og mærke ligger på sidstepladsen i ligaen uden sejre i deres seneste seks kampe.

– Vi forsøgte alt: Vi slog indlæg, afleverede den, prøvede at komme igennem – vi manglede bare lige det sidste.

Dét var Moyes’ ”geniale” analyse efter opgøret. I en kamp, hvor United producerer 64 indlæg, der ikke rammer en rød, er managerens bedste forklaring: ”Vi mangler bare lige det sidste.”

Bevares, Fulham var pisse heldige og fortjente på ingen måde at få nogle point med hjem. Det er bare ikke første gang, man har hørt historien om Uniteds manglende held.

En kvalmende tendens

– Vi spillede rigtig fint og holdt modstanderne på meget få chancer, sagde Moyes efter 1-0-nederlaget til Liverpool den 1. september 2013.

– Vi var lidt uheldige med at tabe, men gjorde ikke nok til at vinde kampen. Vi skabte lidt, men ikke nok, udtalte Moyes den 5. januar 2014 efter 2-1-nederlaget til Swansea i FA Cuppen.

– Jeg føler det er som om, at vi både kæmper mod modstanderne og dommerne for tiden. Jeg kunne ikke begribe, hvordan han kunne dømme et frispark ved det første mål, sagde Moyes efter 2-1-nederlaget til Sunderland i Liga Cuppen den 7. januar 2014.

Tro mig – dette er blot tre ud af mange. Moyes er kommet med et utal af besynderlige udtaleler ovenpå skuffende resultater. Manglende held eller dårlige dommerpræstationer plejer som regel at være forklaringen ifølge den tidligere Everton-manager.

Måske har David Moyes ret. Måske er den græske gudinde Fortuna, som er personificeringen af held, pludseligt begyndt at hade Manchester United.

En anden forklaring er, at Moyes ikke tør kritisere sine spillere. Man kan undre sig over, hvorfor han gang på gang forsvarer dem, så meget som han gør. Hvorfor får de ikke en ordentlig røffel, når de ryger ud til Swansea i FA Cuppen? Det havde de fået, hvis Sir Alex Ferguson var manager – også selvom kampforløbet var uheldigt.

Problemet er, at det er meget risikabelt for Moyes at kritisere sine spillere. Hvis han for alvor begynder at lange ud efter holdet, som fortsat er engelske mestre, vil de måske begynde at sætte spørgsmålstegn ved, hvad det er der helt præcist har ændret sig i forhold til sidste sæson.

Samtidig er det også farligt for den 50-årige manager at tage alt ansvaret på sine egne skuldre. Det vil være mere brænde, på det bål man kan kalde: Er David Moyes den rette for Manchester United? 

En ting er sikkert: De dårlige undskyldninger er begyndt at blive kvalmende. 

Forrige artikel

Hollywood-stjerne imiterer Eric Cantona

Næste artikel

Landstræner: Chicharito er frustreret

ANNONCE