Drop Welbeck-hetzen!

Mandag aften var en af de aftener, man som fan af Manchester United hellere vil lade gå i glemmebogen. Hvis ikke det i sig selv var slemt nok, at vi røg ud af FA Cuppen lige før turen gik til Wembley, var det tilmed vores gamle rivaler fra Arsenal, som gav os dødsstødet. Lægger du dertil, at det var første gang i mere end otte år, at ”The Gunners” tog sejren med fra Old Trafford, samt det faktum, at det afgørende mål blev sat ind af en vaskeægte mancunian – nemlig Danny Welbeck – ja, så er der nok ingen tvivl om cocktailens dødbringende indhold.

Ovenpå sådan en aften, har dagen i dag naturligt nok måttet stå på tømmermandsplejning hos en masse af os United-fans. Jeg var selv på stadion i går, og havde glædet mig som en lille dreng til at se os få lidt tiltrængt oprejsning – i den eneste turnering, vi kunne håbe på at vinde i år. Men sådan skulle det ikke gå. Flere ting gik galt, og der er ingen tvivl om, at vi rent spillemæssigt selv var ude om det. Bare spørg vores bagerste kæde.

Det meste af aftenen havde der været en lidt anstrengt stemning på stadion. Nok fordi, at folk godt kunne fornemme, hvor det bar henad. Det blev dog for meget for mange af fansene, da vi en god times tid inde i den frustrerende kamp måtte se Arsenal komme i front på en vaskeægte foræring af Antonio Valencia, som i ægte Jesper Olsen-stil forærede bolden til Danny Welbeck. Frustrerende, fandens frustrerende følelse at sidde tilbage med!

Læs også: Welbeck: Passer bare mit arbejde

Men hov, hvad var nu det? Ud af øjenkrogen ser jeg, at folks fokus ændrer sig fra en ærgrelse over den resultatmæssige nedtur, til, hvad man mere kunne beskrive som had rettet mod målscoreren. Den tidligere United-dreng ser nemlig ud til at være glad for at have scoret, og han jubler med sine medspillere over, at han igen har scoret et vigtigt mål i en betydende kamp.

Men det er altså ikke noget, der falder i god jord hos mange fans. Over alt på stadion hørtes derfor store buhråb i retning mod Welbeck, og mange fans fortsatte hetzen, da han efterfølgende var i besiddelse af bolden. Og det fortsatte, da han blev udskiftet, samt efter kampen, hvor han gik mod spillertunnellen. Lidt af en skefuld at få i hovedet.

Her er der tale om en mand, der i sommer blev vejet for let af Louis van Gaal og derfor skippet afsted i jagten på et mere målfarligt angreb. En mand, som både har fået sin livs- og fodboldopdragelse i den nordengelske by, hvor han oven i købet selv er født. En mand, der for alt i verden gerne var blevet i sin barndomsklub, hvis træneren havde ønsket ham.

Læs også: Arsenal-kaptajn: Det gør ondt på Welbeck

Og en spiller, som, på trods af et mindre godt målgennemsnit, trods alt har givet os flere uforglemmelige oplevelser – som da han for år tilbage indledte stormtoget mod netop Arsenal i en 8-2-nedslagtning. Og hvem husker ikke hans fantastiske hovedstødsmål mod Real Madrid på Bernabeu forrige år?

Jeg synes det er ekstremt dårlig stil, når jeg ser medfans på begge sider af mig kaste grimme gloser og buhe efter en mand, som de få år forinden hyldede som en ægte United-mand. En mand, som intet har gjort galt andet end at skifte til den klub, der ville betale for ham i sommer. Og en mand hvis jubelscene på aftenen var så behersket, at det virkelig kun er folk, der leder efter en amoralsk handling, som finder den. Heldigvis havde Welbeck klasse nok til at klappe op mod Stretford End efter kampen – og heldigvis var det da også langt fra alle, der valgte at råbe ad ham. 

Efter en kamp som i går, så lad os da i stedet se indad, og gå efter bolden frem for manden. Jeg ved i hvert fald, at jeg med glæde klapper af Danny Welbeck næste gang han skulle kigge forbi Old Trafford – også selvom han skulle gøre det onde ved os igen. Ligesom jeg fortsat håber, at han får masser af personlig succes fremover.

Forrige artikel

McGuinness roser ung hollænder

Næste artikel

Valencia siger undskyld

ANNONCE