Overblik: Ferguson indstiller karrieren

Sir Alex Ferguson er i gang med sin sidste sæson på Old Trafford. Hvad er der blevet sagt? Hvad skal der ske? Få det fulde overblik her.

Det var en bombe der sprang, da den 71-årige skotske manager tidligere i dag annoncerede, at han indstiller karrieren.

– Beslutningen om at gå på pension er noget, jeg har tænkt længe og grundigt over. Det er det rigtige tidspunkt, lød det i Fergusons statement på manutd.com.

Den mest vindende manager i engelsk fodbold fortalte desuden, at det havde været vigtigt for ham at efterlade en stærk organisation til den kommende manager.

– Kvaliteten af denne ligavindende trup, og balancen i forhold til holdets alder lover godt for fortsat succes på det højeste niveau. Samtidig vil klubbens ungdomsarbejde sikre, at fremtidsudsigterne på længere sigt ser gode ud.

Det er desuden blevet bekræftet, at Ferguson tiltræder som klubdirektør og ambassadør i Manchester United.

Reaktioner

Fergusons udmeldning har startet en lavine af anerkeldese. Hele fodboldverdenen taler i dag om Sir Alex, og fra alle kanter og hjørner bliver skotten hyldet.

David Gill: Han vil aldrig blive glemt
– Hvad han har gjort for denne klub og for sporten generelt vil aldrig blive glemt. Det har været den største oplevelse i mit arbejdsliv at arbejde sammen med Alex og en stor ære for mig at kalde ham min ven.

Joel Glazer: Fergie har været enestående
– Alex har bevist gang på gang, hvilken fantastisk manager han er, men han er også en vidunderlig person.

Rene Meulensteen: Fik først besked i dag
– Der har været spekulationer hver evig eneste sæson, men han har formået at holde kortene tæt til kroppen. Han følte, det var den rette tid nu, og han har taget sin beslutning.

David Bernstein (direktør for FA): Hans præstaioner er helt ufattelige
– Han har betydet så meget for engelsk fodbold, og det fortjener at blive fejret, når FA fylder 150 år. På vegne af FA vil jeg ønske ham et glædeligt trænerkarrierestop.

Sepp Blatter: En af de største i spillet
– Hans præstationer sætter ham uden tvivl blandt de største i spillet, og spørgsmålet er, om vi nogensinde vil se én som ham igen?

Denis Irwin: Fergie bør hyldes
– Han er uden tvivl den bedste manager, der nogensinde har været. Det ville altid komme som et chok, når han ville sige stop. Men det ville ske en dag, og det er nu.

Michael Owen: United uden Ferguson føles forkert
– Jeg var stenstikker på, at han havde taget et år eller to mere. Glad for, at han er er gået på sine egne vilkår. Det bliver den perfekte afslutning at løfte trofæet næste uge.

Michael Laudrup: En ægte legende
– Legende er desværre endnu et ord, som bliver benyttet alt for flittigt i medierne i dag, men her er virkelig tale om en legende i fodbolden.

Peter Schmeichel: Der er noget, vi ikke ved
 – Jeg er chokeret – jeg forstår ikke timingen. Det er kommet som en bombe. Jeg ved ikke, hvad jeg skal tænke om det.

Svend-Göran Eriksson: En smule overrasket
 – Det var et chok at høre, og jeg var en smule overrasket. Men han fortjener en pause og at træde et skridt tilbage.

Ole Gunnar Solskjær: Svært at sige farvel
– De 14 år, jeg havde med chefen, var de bedste i min karriere. Jeg lærte fra den bedste. Han var en faderfigur for os alle, det er utroligt så mange spillere, han har bragt ind og ud af sit system.

David Beckham: Skylder Ferguson alt
– Uden ham havde jeg aldrig opnået det, som jeg har gjort, i min karriere.

Gordon Strachan: Han har den rette timing
– Det er enden på en era. Sir Alex Ferguson er en kæmpe i fodboldens verden og det var en ære at blive ledt af og arbejde sammen med den største manager nogensinde.

Harry Gregg: Fergie reddede United
– Han reddede en institution. Det er præcis sådan, jeg betragter det.

Martin Ferguson: Han har ikke rådført sig med familien
– Jeg tilbragte tid sammen med ham så sent som i søndags, og her nævnte han ikke et ord om det. Han var i sit sædvanlige es, ved godt mod og lige så fokuseret som altid.

Harry Redknapp: Alex er en stor mand
– Han er muligvis den største fodbold-manager nogensinde. Ingen kan sige det med sikkerhed, men han tilhører en elite, hvor også Bil Shankly, Sir Matt Busby og Brian Clough er.

Roberto Mancini: Ingen som Fergie
– Det mest sensationelle er, at han har formået at sidde på den samme trænerbænk i 27 år. Der er ingen som ham.

Pele: Ferguson var mit idol
– Sir Alex, du var mit idol som træner, og du er et eksempel for alle fremtidige generationer.

Javier Hernandez: En ære at spille under Sir Alex
– Når jeg går på pension, bliver det stort at kunne sige, at jeg var en af Sir Alex Fergusons drenge.

Reaktioner fra Twitter: Forskellige spillere hylder Fergie
Edwin van der Sar, Cristiano Ronaldo, Ruud van Nistelrooy og Vincent Kompany er blandt de spillere, der alle har skrevet en kortfattet besked på Twitter ovenpå nyheden om Fergusons pensionsplaner.

Juventus: Den italienske storklub hylder Ferguson
– Tak for de gode minder, Sir Alex. Det har været en ære at dele bane med dig, skriver Juventus i en hyldelst på deres hjemmeside.

Fergusons afløser?

Det store spørgsmål er nu, hvem der skal afløse den legendariske skotte. Ifølge de fleste medier vil Uniteds næste manager bliver præsenteret inden for 48 timer.

Dette stemmer fint overens med, at Ferguson har aflyst sit ugentlige fredagspressemøde. Der bliver spekuleret i, at næste gang Sir Alex Ferguson vil stå til rådighed for en snak med pressen, kommer det til at ske sammen med klubbens nye manager.

Storfavoritten til at overtage posten er lige nu David Moyes. Flere engelske medier peger på, at den nuværende Everton-manager vil være at finde på Old Trafford fra næste sæson af.

Hvis det skulle ske, strider det dog umiddelbart imod, hvad David Gill har sagt i dag. Manchester Uniteds afgående administrerende direktør udtaler, at den kommende manager skal have europæisk erfaring. Denne udmelding er interessant, i det David Moyes aldrig er nået til gruppespillet i Champions League med Everton.

Samtidig har Everton angiveligt bekræftet, at de intet har hørt fra hverken United eller Moyes.

Dermed er det hele altså stadigvæk åbent, og der er forsat andre managers i spil til den eftertragtede post. Jose Mourinho og Jürgen Klopp nævnes blandt andet. OldTrafford.dk’s egen Jonas Helmy har lavet en blog, hvor han giver sit bud på, hvem der måske kan løfte byrden

TORSDAG

Torsdag morgen bugner de engelske aviser af historier om det historiske managerskifte i Manchester United. De fleste føler sig sikre i, at David Moyes bliver tronfølgeren. 

Nogle af aviserne spekulerer allerede i, at David Moyes-ansættelsen kommer til sætte svingdørene igang på Old Trafford til sommer. Ifølge Daily Mail er Wane Rooney muligvis på vej ud, mens Cristiano Ronaldo er på vej ind.

Rygterne kører for fulde drøn. Flere pålidelige kilder mener at vide, at Rooney har indgivet en transferrequest for to uger siden. Manchester United har angiveligt afvist denne forespørgsel.

Samtidig lyder det, at David Gill er taget til Madrid for at forhandle med Ronaldos agent. Cristiano Ronaldo er hele foråret blevet rygtet tilbage til Manchester United, og det lader til, at de engelske mestre har indledt forhandlinger med portugiseren. Ihvertfald hvis man skal tro Daily Mail.

Hold øje med OldTrafford.dk, hvor vi vil følge den videre udvikling i sagen tæt!

Andet

Alt dette har Sir Alex Ferguson vundet
Sir Alex Ferguson er den mest vindende manager nogensinde, og det er svært at forestille sig nogen nå op på siden af den levende legende. Vi har lavet en oversigt over, hvor mange trofæer skotten har hevet hjem i sin karriere.

Aktiekursen falder
Markedet reagerer kraftigt på Sir Alex Fergusons afsked som manager i Manchester United. Flere eksperter udtaler, at potentielle investorer nu bør tænke sig ekstra godt om, før de investerer i United-aktien.

Aktien ender dog med at få en godkendt dag.  Aktien stabileserede sig og endte med et lille fald på 1,7%. Et fald som kan give en indikation om at Manchester United og ikke mindst værdien afhænger af meget mere end bare de sportslige præstationer på kortere sigt.

Fergusons afsked større end Thatchers død
Manchester Uniteds annoncering af Sir Alex Fergusons kommende afsked skabte større reaktioner på en time end hvad Margaret Thatchers død gjorde på fire.

Football Manager-lir
Se hvordan David Moyes, Jose Mourinho, Jürgen Klopp og Ole Gunnar Solskjaer vil klare sig i deres første sæson som Sir Alex Fergusons arvtager – altså i Football Manager.

BLOG: Det bedste Fergie-hold
Oldtrafford.dk’s Jonatan Rying Larsen har givet sit bud på hvilke 11 spillere der vil udgøre den ultimative 4-4-2’er fra 1986 til 2013.

📝 VIND MANCHESTER UNITEDS HJEMMETRØJE: Kom med din mening på OldTrafford.dk

➡ ️ Opret din profil her og kommenter artiklen nedenunder.
Læs mere om konkurrencen her

Forrige artikel

Chicha: En ære at spille under Sir Alex

Næste artikel

Pele: Ferguson var mit idol

ANNONCE