Statistik: United overpræsterer

Der er nok ikke mange, der synes, at United har haft en god sæson hidtil. Holdet er lige blevet sendt ud på røv og albuer i Carabao Cup og situationen er bestemt ikke god i en ret overkommelig Champions League-gruppe og endnu værre står det til i Premier League hvor statistikken endda siger, at United overpræsterer.

15 kampe, otte nederlag og 26 mål er der scoret imod United. Det er tal for denne sæson. Det er helt klare tegn på en elendig sæsonstart for en klub af Manchester Uniteds størrelse. Og det er endda med flere kampe på hjemmebane.

Nu har Sky Sports så kigget på xG i Premier League i denne sæson. Og ud fra de tal kan vi se, at United overpræsterer når vi kigger på xPts. Og for lige, at alle skal forstå hvad vi snakker om er xG forventede mål scorede, xGA forventede mål scorede imod og xPts forventede points. Det bliver udregnet efter hvor store mulighederne er for hver afslutning.

I Premier League ligger United nr. 8 med 15 points for 10 kampe og med en målscore på 11-16. Når vi kigger på målforskellen så er der 12 hold, der har en bedre målscore udover to hold har en lige dårlig målscore.

Men kigger vi på hvad spillet har fortjent så har United faktisk overpræsteret. 10 hold har højere xG end Manchester United og 12 hold har en lavere xGA. Og kigger vi så på xPts så burde United nok ligge nr. 11. Det mest positive hvis xPts var vigtigere end de egentlige points er, at det er tættere op til toppen.

Som situationen er lige nu har United 11 points op til Manchester City på første pladsen, men ifølge xPts er Newcastle nr. 1 og de har “kun” lige over 8,5 xPts end United.

Det sidste vi kan kigge på er forskellen på det hvordan situationen er og hvad xPts siger. Kigger vi på stillingen så er der to hold, Tottenham og West Ham, der overpræsterer mere end United. United ligger tre pladser over hvad de burde, mens Spurs og West Ham ligger henholdsvis fem og seks pladser bedre end de burde. Fem hold, Manchester City, Arsenal, Aston Villa, Tottenham og West Ham, har overpræsteret mere end United. Spurs har endda fået 8,5 points mere end de burde. For god ordens skyld burde United have 12,43 points med en målscore på 14,76-17,64.

Forrige artikel

Casemiro skadet igen

Næste artikel

Primadonnaernes Teater: Vi har fået et hold, som er svært at holde af

ANNONCE