Overblik: Fyringen af David Moyes

Hvad er officielt, og hvad er rygter? Meget er blevet skrevet om situationen i Manchester United det seneste døgns tid. Oldtrafford.dk giver dig det fulde overblik lige her.

Her til formiddag blev det bekræftet, at David Moyes er færdig i Manchester United. Klubben kom med en ultrakort udmelding:

The Club would like to place on record its thanks for the hard work, honesty and integrity he brought to the role.

Det store spørgsmål er nu, hvem der skal overtaget managersædet. Ryan Giggs nævnes af de fleste medier som en midlertidig løsning. Flere peger på at en trænerkonstellation bestående af Giggs og Nickey Butt kan blive aktuel.

Henover formiddagen er disse spekulationer så blevet gjort til virkelighed, da Manchester United har bekræftet Ryan Giggs som midlertidig manager i klubben.

I kølvandet på David Moyes’ afgang som manager, har Manchester United annonceret, at Ryan Giggs, klubbens mest dekorerede spiller, vil overtage ansvaret for førsteholdet indtil en permanent afløser findes, skriver klubben blandt andet i et officielt statement.

Jürgen Klopp nævnes som en mulighed på længere sigt, men det har tyskeren selv afvist overfor The Guardian i dag.

Manchester United er en fantastisk klub, og jeg kan helt sikkert relatere til deres skønne fans. Men jeg har dedikeret mig til Borussia Dortmund, siger Klopp blandt andet.

Jose Mourinho var interesseret i jobbet som manager i United i sommers, men endte i Chelsea. Nu kædes portugiseren atter sammen med United.

Den helt store favorit til at overtage trænersæddet er dog Louis van Gaal, som har kontraktudløb med det hollandske fodboldforbund til sommer. De fleste bookmakere tror, han bliver Manchester United næste manager.

Ifølge The Telegraph er Louis van Gaal dog kun Uniteds andenprioritet. Avisen mener, at Pep Guardiola står øverst på listen hos “de røde djævle”. 

Pep Guardiola har dog afvist United-linket her til eftermiddag. Det skriver ESPN. 

Tidslinje siden nederlaget til Everton

Det er ikke nogen hemmelighed, at David Moyes sæde har været varmt i et stykke tid. En aktuel syvende plads i Premier League, exit i Champions League, Capital One Cup og FA Cuppen, samt opgør med flere spillere i truppen, gjorde alt sammen Moyes til en upopulær mand i Manchester United.

LÆS BLOGGEN: Squeaky-bum time har fået ny betydning

Nederlaget til Everton i søndags, og hændelser omkring kampen, var dog dét, der startede de massive rygter og spekulationer, hvilket i dag mundede ud i fyringen af Moyes.

Den 20. april klokken 17:04: Danny Welbeck overvejer sin fremtid
Ifølge The Guardian er den unge mancunian frustreret over David Moyes, at han overvejer at søge andre græsgange. Denne udmelding starter heftige rygter om både Danny Welbeck såvel som David Moyes’ fremtid på Old Trafford.

Den 20. april klokken 19:00: United taber 2-0 på Goodison
Manchester United lider et skuffende nederlag på David Moyes’ gamle hjemmebane, og alle spekulerer i, hvor meget snor skotten efterhånden har tilbage.

Den 21. april klokken 12:44: Rio Ferdiand lufter kritik
Ferdinand skriver på sin Twitter-profil, at han er ‘frustreret’ og ‘skuffet’ over sæsonen. Mange fornemmer at utilfredsheden i truppen ligger og ulmer.

Den 21. april klokken 15:27: Flere engelske medier mener, at Moyes bliver fyret
Ifølge flere engelske medier, heriblandt The Sun, The Guardian og The Telegraph, har bestyrelsen mistet tålmodigheden med David Moyes.

Den 21. april klokken 15:55: Manchester United er tavse
Klubben vil ikke dementere de mange historier om, at David Moyes står foran en fyring.

Den 21. april klokken 16:25: Sky-journalist: Fyring sker snart
Ifølge Pete O’Rourke, der er journalist på Sky Sports, vil Manchester om kort tid meddele, at man har fyret David Moyes.

Den 21. april klokken 16:32: United-aktien dykker
Investorene på Wall Street sender United-aktien ned med knap 2 pct. efter rygter om en snarlig fyring af Moyes.

Den 21. april klokken 19:15: United er fortsat tavse
Til trods for de massive rygter, har Manchester United endnu ikke meldt noget officielt ud.

Den 21. april klokken 20:12: MEN: Spillerne ved ingenting
Lokalavisen Manchester Evening News har været i kontakt med personer nær spillertruppen. Men ingen i truppen har endnu fået besked på nogen mulig trænerfyring.

Den 22. april klokken 07:38: Forsiderne varsler Moyes-fyring
Tirsdagens engelske aviser er fyldt med forsidehistorier om den forventede fyreseddel til David Moyes.

Den 22. april klokken 09:30: OFFICIELT: Moyes forlader Manchester United
Manchester United bekræfter tirsdag formiddag at man har fyret David Moyes som klubbens manager.

Reaktioner

Gary Neville: Fyring er usmagelig
– De sidste 15, 16 timer, eller hvor lang tid der er gået, jeg bryder mig ikke om det. Det er ikke en måde, som klubben skal portrættere sig selv på, siger Neville til Sky Sports. 

Ray Wilkins: Spillerne må tage ansvar
Den tidligere United-spiller Ray Wilkins påpeger, at man ikke må glemme spillernes ansvar i sæsonens dårlige resultater.

Ancelotti har ondt af Moyes
Real Madrids manager, Carlo Ancelotti, føler med David Moyes, efter han tidligere i dag fik sparket i Manchester United.

Robson: Ikke Fergies skyld
Sir Alex Ferguson skal ikke holdes ansvarlig for Manchester Uniteds skuffende sæson under David Moyes. Det mener Bryan Robson.

Gary Lineker: United er i krise
Den tidligere engelske stjerne mener at United er i krise, og at spillerne må tage en stor del af skylden for problemerne.

Kevin Moran vil have Mourinho eller Ancelotti
Den tidligere United-spiller så helst Jose Mourinho overtage efter David Moyes, men har også et godt øje til Carlo Ancelotti.

Keane: Spillerne burde skamme sig
Roy Keane mener, at flere spillere på Old Trafford bør have svært ved at sig selv i spejlet efter fyringen af David Moyes.

Andet

Tidslinje over David Moyes’ tid på Old Trafford
Oldtrafford.dk har taget et kig tilbage på skottens op- og nedture i løbet af tiden som United-manager. Vi kan afsløre, at der desværre er flest nedture…

“Choosen One”-banner skal måske på fodboldmuseum
Banneret for David Moyes, som har hængt på Old Trafford hele sæsonen, ryger måske på fodboldmuseum.

David Moyes scorer kassen
Ifølge Daily Mail bliver David Moyes betalt næsten ti millioner pund i kompensation for fyringen.

To spillende managers i Uniteds historie
Ryan Giggs bliver den anden person i “de røde djævles” historie, som skal være spillende manager.

 

Forrige artikel

Officielt: Giggs overtager tøjlerne

Næste artikel

"Chosen One"-banner skal måske på museum

ANNONCE