Statistik: Kan vi brokke os over dommerne?

Fodbold er et spil hvor man kan underbygge flere pointer med statistik. Og jeg har i lang tid troet, at United muligvis får lidt i forhold til straffespark, men bliver straffet hårdt i forhold til røde kort. Men hvad siger statistikken egentlig?

Jeg har kigget på på statistikken i Premier Leagues levetid og set på hvordan det står til med straffespark og røde kort. Nogle interessante er indimellem. Også nogle tal, som måske vil overraske nogen.

 

Mål og straffespark

Når det kommer til straffespark så er et argument, at jo oftere du er i modstandernes straffesparksfelt jo oftere får du straffe. Den første statistik jeg kiggede på er scorede mål. United har scoret langt flest mål i Premier League. United har scoret 2252 mål, mens Arsenal og Liverpool er de næste med henholdsvis 2121 og 2114 mål. Og kigger vi på mål per kamp i Premier League så har United scoret 1,88 mål per kamp, mens Arsenal og Liverpool begge har et snit på 1,77.

Derfor overrasker det nok ikke mange, at United er det hold i Premier League, der har fået flest straffespark. 171 straffespark har United fået. Men det er ikke så meget mere end de næste. Liverpool har fået 167 straffespark, Arsenal 159 og Chelsea 158. Et andet fakta er, at selvom United har vundet Premier League 13 gange og kun to gange er sluttet bag nummer 5 så er det kun fem sæsoner hvor United faktisk har fået flest straffespark.

En kedelig statistik er i den henseende, at United har kikset klart flest straffespark med 37 kiksede straffespark, mens Liverpool har kikset 31 gange og Arsenal, Everton og Manchester City alle har kikset 30 gange. United ligger helt nede som nummer 41 af de 51 hold, der har spillet i Premier League, når vi kigger på effektiviteten på straffesparkene.

Kigger vi på straffespark imod eller hvor tit holdene har lavet straffe så ser vi, at Tottenham Hotspur er forrest der. 136 gange har de lavet straffe, mens Aston Villa og Everton har lavet 125 straffespark. United har kun lavet 80 straffespark.

Og det er måske der vi ser den store forskel. United har sådeles fået 91 straffespark mere end holdet har lavet. Det er klart den største forskel. Også her er Liverpool nærmest. Liverpool har fået 62 straffespark flere end de selv har lavet.

 

Røde kort

Otte hold har fået flere end de 71 røde kort som United har fået. Everton har fået 106 røde kort og Arsenal har fået 103 røde kort og de er de eneste med over 100 røde kort i Premier League-æraen. Men kigger vi på røde kort til modstanderne så er Arsenal også i toppen her. Hele 128 gange har Arsenals modstandere fået røde kort. Derved har der været 231 røde kort i 1198 kampe for Arsenal i Premier League. Nummer to på listen over flest røde kort er nok ikke så overraskende hvis man spørger mange Manchester United-fans. Det er Liverpool med 110 røde kort til modstanderne. United ligger på en delt 6. plads med Aston Villa med 81 røde kort til modstanderne.

Jeg har ikke taget med hvornår de røde kort er faldet eller hvad stillingen var når de blev givet. Det skal lige tages med hvis man har planer om at konkludere noget.

Men det som jeg synes er det mest interessante i dette henseende er forskellen mellem røde kort til holdene og til modstanderne. Liverpools modstandere har fået 65 flere røde kort end Liverpool. Og det er langt den største forskel. Arsenal er nummer to på denne liste. Arsenals modstandere har fået 25 flere røde kort end Arsenal.

Nogle Liverpool-fans vil så nok snakke om deres offensiv i de seneste sæsoner. Men så burde Manchester City vel også ligge deroppe, men det gør de ikke. De har nemlig fået fem røde kort flere end modstanderne. Det hjælper dem nok ikke i den henseende at de havde Richard Dunne nede i forsvaret i flere år. Dunner er den spiller i Premier League, der har fået flest røde kort.

Forrige artikel

Casemiro når ikke hjem til kampen mod Sheffield United

Næste artikel

Statistik: Dommere

ANNONCE