BLOG: Myten, den underlige og den forkerte

Der bliver sagt og skrevet meget om United. Specielt når det går dårligt. Meget af det er ulogisk og meget er jeg bestemt ikke enig med medierne og fansene i. Her kigger jeg på tre ting, som tit bliver nævnt, som jeg ikke er enig i.

Dette er en blog. Den fremstiller udelukkende skribentens egen holdning.

Manchester United er verdens største klub. Det er der ingen tvivl om. Og det ses tydeligst i hvor meget, der bliver skrevet og sagt om United. Ikke mindst når det går dårligt. Som det gør nu. Godt nok ser jeg fodbold ret anderledes end de fleste, men her kigger jeg på tre ting, der tit bliver fremhævet blandt medier og fans. Og det skal bemærkes, at det er skribentens egen holdning og ikke noget fakta.

Myten: Spillerne spiller ikke for manageren

Når det går dårligt for et hold så er historien om at spillerne ikke gider spille for træneren fremme. Det er ikke kun gældende for United. Men det bliver fuldstændig blæst ud af proportioner når det er United. Jeg er med på, at under forrige managers har der været kampe hvor man nemt kan påstå, at spillerne ikke gider spille for manageren. Men er det gældende nu?

Det synes jeg hvertfald ikke, at det er noget, der tyder på. Alle udtalelser fra spillere og fra ten Hag tyder hvertfald ikke på det. Som jeg ser det så er det kun historier skabt af journalister, der elsker, at der er krise i United. Og der tænker jeg ikke mindst på Samuel Luckhurst fra Manchester Evening News, men også Kaveh Sohelkol fra Sky Sports. De dyrker negative United-historier. Og skal jeg komme med et råd til andre United-fans så skal I aldrig tro på hvad de kommer med når det er negative historier, selvom det muligvis kan være rigtigt i et enkelt tilfælde eller to.

Det jeg har set i denne sæson er ikke en trup, der ikke kæmper og der ikke løber. Ja, spillerne er mentalt svage og rigtig mange er fuldstændig drænede for selvtillid udover, at der er skader og både mental og fysisk træthed iblandet. Men udover enkelte meget få situationer har jeg ikke tænkt, at spillerne ikke løb og kæmpede hvad de kunne. For eksempel tirsdag aften. Der var ikke meget, der lykkedes for Garnacho når han havde bolden, men han kæmpede og udover, at han vandt mange bolde så løb han rigtig meget. Fernandes havde også et løb på næsten en hel banelængde i weekenden hvorefter han vandt bolden. Det er to situationer ud af mange, som jeg kunne nævnt som for mig modbeviser tesen om, at spillerne ikke spiller for manageren.

Den underlige: United ville have det lettere med at nå Champions League gennem Europa League end gennem Premier League

Det her er måske det mærkeligeste jeg nogensinde har hørt. United er seks points fra 4. pladsen i Premier League og tre points fra 5. pladsen. Premier League får fire og muligvis fem pladser i Champions League næste sæson.

Men det mener mange United-fans er urealistisk at nå fordi United er så elendige. Men de samme fans mener så, at det er nemmere at vinde en turnering hvor AC Milan, Liverpool, Brighton, Villarreal, AS Roma, Marseille, Betis, Atalanta og Bundesligaens tophold Bayer Leverkusen deltager og hvor én dårlig kamp kan være med til, at man ikke kan vinde.

Taber United 9-0 på Anfield på søndag, hvilket rent faktisk ikke er urealistisk, så kan United i værste fald være ni points fra en plads i næste sæsons Champions League. Men muligheden er stadigvæk der hvor United kan vinde 18 og spille tre uafgjorte i de næste 21 kampe. Så tør jeg love, at United som minimum er i top 4. Men møder United Liverpool i kvarfinalen i Europa League og taber 9-0 på Anfield i den første kamp ja, så er turneringen slut for Uniteds vedkommende.

Selvfølgelig er det utrolig meget lettere for United at komme med i Champions League næste sæson gennem Premier League end gennem Europa League. Ikke mindst hvis United bliver slået ud af FA Cup af Wigan. I så fald vil United 19 kampe at spille på 110 dage efter 1. januar. Det betyder mere restitution til Uniteds tyndtslidte trup og mere træning til at lære Erik ten Hags ønskede måde at spille på. Hvis det sker så er mit bud, at United kommer til at slutte Premier League-sæsonen med mindst 70 points.

Den forkerte: United-spillerne er bare ikke gode nok

Igen et udsagn man tit hører om et hold, som ikke lever op til forventningerne. Og i de allerfleste tilfælde er det også rigtigt.

Men i Uniteds tilfælde synes jeg ikke det er gældende. Det er rigtig mange ting, der er i vejen med holdet, men synes ikke manglende kvalitet undskylder de dårlige præstationer. Vi kan skylde på en rådden kultur skabt af pengegriske kapitalister, der står som ejere, skader, spillere ude af form, uheld med dommersituationer (lidt mærkeligt at skulle være nødt til at skrive, at jeg synes ikke dommerne dømmer imod United), holdbalancen og endda sætte spørgsmålstegn ved ten Hag og ved enkelte positioner på holdet. Men antager vi at alle spillerne i Premier League spiller op til sit allerbedste i alle 38 kampe i denne sæson, så ville mit bud være, at United i værste fald ville kæmpe med om mesterskabet når sidste runde spilles.
Ja, det sker ikke, at alle spiller op til sit allerbedste hver kamp. Men det fortæller en historie om en trup, der i den grad underpræsterer. En ting er resultaterne og hvad tabellen siger. Men i forhold til xG og xPts så overpræsterer United alvorligt. Onana har haft en svært start på tilværelsen i United, men han er en top 5 målmand i Premier League. Varane, Casemiro, Shaw, Rashford, Fernandes er alle verdens klasse spillere. Garnacho, Mejbri, Mainoo, Højlund, Pellistri, Amad og Martinez er yderst talentfulde spillere. Så er der spillere som Eriksen, Wan-Bissaka, Reguilón, Amrabat, Martial (når han gider) og McTominay, som helt klart er gode spillere og ville være gode nok, hvertfald som reserver, til et hold, der har ambitioner om titler (det er så en svaghed ved Uniteds ejere, at de ikke har den ambition).

Jeg kunne også have taget påstanden om, at Bruno er en dårlig anfører og viser dårlig lederskab med, men selvom det påstand ikke passer så er det nok med tre punkter.

Og så vil jeg slutte med igen, at komme med et ønske til alle United-fans: Lad os være lidt mere positive omkring United og dets spillere. Vi er vel supportere.
Med det mener jeg ikke, at man ikke skal kritisere spillerne eller, at man skal tro på en sejr i alle kampe nødvendigvis. Men ingen grund til at dyrke de negative historier og blive ved med at fodre medierne ved at læse de opdigtede historier, der hele tiden dukker op.

1 kommentar
 1. Hr Nattestad

  Tak for din blog om situationen i vores elskede klub.

  Det er i mine øjne endog meget imponerende at du kan skrive en hel blog på den længde og udpege og adressere tre punkter uden på nogen måde at stille spørgsmål ved vores hollandske managers taktiske evner, spillestil, mandskabsbehandlig og ikke mindst kommunikation….?

  1) Identitet
  2) Tydelig spillestil
  3) Håbløs kommunikation (ud af til)

  Selvfølgelig er spillerne gode nok til United, i hvertfald langt de fleste, kan godt være de fleste ikke vil starte i City og Real og Bayern….men alligevel.

  Så er der skader, formnedgang, attitude eller mangel på samme, sådan er det i alle klubber.

  Der bruges ofte tal og statistikker til at støtte op om ETH, der er ligeså mange tal og statistikker der fortæller en anden historie om selvsamme.

  Jeg mener ETHs filosofi er slået fejl, og han evner ikke at finde løsningerne udfra det spillermatriale han har til sin rådighed.

  De indkøb han har peget på har ikke løftet holdet eller truppen, tværtom har han købt kvantitet og ikke kvalitet, det kan der selvfølgelig være flere årsager til, herunder at de spillere han først har peget på ikke ville til klubben, eller samme spillere var for dyre til ledelsens smag, det ved vi ikke fir som altid bliver 120 spillere kldet sammen med United i hvert eneste transfer vinduer.

  Men så må man arbejde med det man har og finde den bedste måde at udnytte materialet på, der fejler ETH stort i min optik, underforstået at andre mindre klubber med færre resurser kan optimere både spillestil og pointhøst tæt på maximalt med det de har at gøre med, Brighton, Aston Villa og flere andre…

  At proklamere en top 4 placering udfra de under middel præstationer indtil nu i PL er godt nok modigt, ja vi er ikke mange point fra dette pt, men det kan hurtigt gå den stik modsatte vej i løbet af 4-5 runder….husk nu lige at trods den relativt pæne point høst sammenholdt med andre topklubber usædvanlige pointtab har vi været mere end heldige med en del af sejrene undervejs.

  Det er langt fra sikkert at heldet forsætter, og mon ikke mindst 4-5 topklubber nok skal få rette op og blive mere stabile…det tror jeg desværre.

  Må nu vi taler tal, er en af de bedste indikationer på mine pointer vores elendige målscore, den er bemærkselsværdig ringe og fortæller en del om vores manglende offensive kvaliteter, ikke som sådan kun hos spillerne, men i det taktiske setup….der er jo en grund til at vi rent faktisk overpræstere i forhold til Expected Goals….

  Spillerne spiller for manageren eller gør de…?

  Måske har spillerne givet op på den måde manageren vil spille på….?

  Der er flere måder at tabe et omklædningsrum på….

  Nå det er sagt (skrevet) ønsker vi alle det bedste for vores hjerteklub, det er måden vi kommer derhen på der skiller os.

  GGMU

Kommentarer er lukket

Forrige artikel

Podcast: Den helt store optakt til Liverpool-kampen

Næste artikel

Erik ten Hag bekræfter: To spillere når at blive klar

ANNONCE