Wayne Rooney i nyt trænerjob

I starten af oktober stoppede Wayne Rooney som træner i den amerikanske klub D.C. United. Nu har han fået et nyt job i England som træner. Og med sig har han to forhenværende holdkammerater i trænerteamet.

Manchester Uniteds mest scorende spiller Wayne Rooney er lige stoppet som manager i D.C. United som han overtog sidste sommer. Men det har ikke været nogen stor succes med kun 14 sejre i 53 kampe og både sidste sæson og i denne sæson nåede DC United ikke play-off i kampen om det amerikanske mesterskab. Derfor stoppede Rooney i den amerikanske hovedstad.

Men der skulle ikke gå længe før Rooney, der bliver 38 år om 13 dage, fik sig et nyt job. Måske er det også lidt overraskende. Han bliver nemlig manager i Birmingham City, der har det forhenværende Manchester United-talent Ethan Laird i truppen.

Imod al forventning så ligger Birmingham på en playoff plads i Championship. Men alligevel valgte ledelsen i klubben at fyre John Eustace og ansætte en af de største engelske angribere i fodboldhistorien.

– Jeg er utrolig glad for at få muligheden i Birmingham City i denne meget spændende tid. Det er klart, at ejerne har en plan og er opsatte på at være ambitiøse. Vi er enige om hvad der forventes. Jeg har bygget på i min trænerkarriere, har sat mig selv i udfordrende jobs for at gøre mig klar til udfordringer som denne. Det er projekt der giver mening og jeg er spændt på at starte i jobbet, siger han.

Ashley Cole, John O’Shea, Carl Robinson og Pete Shuttleworth bliver en del af trænerstaben i Birmingham. De to førstnævnte har Rooney selv delt grønsværen med tidligere.

Rooney ser også positivt på den trup, han skal overtage i Birmingham.

– Vi har nogle spændende unge spillere i klubben, også spillere, der ikke har fået sit gennembrud endnu sammen med nogle rutinerede ældre spillere. Jeg har en klar måde jeg ønsker vi spiller på og mig og mit trænerteam vil arbejde hårdt for at implementere den stil. Vi vil skabe end vinderkultur her og en identitet, der vil få fansene på fødderne. Jeg har spillet på St. Andrews og Birmingham Citys fans var altid larmende og passionerede om deres hold. Det var et svært sted at komme til som spiller og nu får jeg lov til at føle hvordan det er at have dem i ryggen. Mit job er at løfte klubben til et andet niveau og jeg kan ikke vente til at starte. Jeg ved hvad forventningerne og det er vores job at nå det.

Før han trænede DC United var Rooney i Derby County hvor han rykkede ned fra Championship til League 1 efter en sæson hvor Derby fik en pointstraf på 21 point, men Rooneys hold sluttede kun seks points fra redning.

Forrige artikel

Maguire får støtte fra legende

Næste artikel

Daily Mail: David de Gea til United-kamp

ANNONCE