Jagten på nummer 250: Don Gibson, nummer 18, 1947-1955

Man United har ifølge egen hjemmeside givet debut til 249 spillere fra klubbens eget akademi. I denne serie vil vi dykke ned i listen og fortælle nogle af de historier, der er med til at kendetegne klubbens dna.

Thomas Richard Donald “Don” Gibson kom til United i 1946 og underskrev året efter en professionel kontrakt med klubben.

Han måtte dog se en del andre få debut, mens han selv måtte vente i første omgang. Først i 1950 fik han endelig sin debut som 21-årig.

Her greb han chancen og spillede 35 kampe i sin debutsæson. Antallet af kampe blev dog halveret året efter, hvor United vandt mesterskabet.

Gibson forblev i periferien af holdet de næste par sæsoner, indtil han i 1954/55 igen fik regelmæssig spilletid med 35 kampe.

Han befandt sig i forsvaret, hvor han nåede at spille 115 kampe uden mål for United. I sommeren 1955 skiftede han til Sheffield Wednesday for 8000 pund.

Dermed nåede han lige akkurat ikke at være med til at vinde mesterskabet i 1955/56. Gibson kom senere også til at spille for Leyton Orient, inden han stoppede karrieren i 1960.

En overlever og svigermors drøm

Ifølge tilgængelige kilder er Don Gibson stadig i live, 94 år gammel. Det har dog ikke været muligt at bekræfte med sikkerhed.

Vi har tidligere omtalt Jeff Whitefoot som den “sidste Busby Babe”, fordi han er den sidste overlevende fra mesterskabet i 1955/56.

Men hvis Gibson også stadig lever, må det altså være et definitionsspørgsmål, hvornår man er en “Busby Babe”, og hvornår man ikke er.

Det er dog ikke et spørgsmål, vi vil prøve at finde et endegyldigt svar på. Det kan dog godt tyde på, at Gibson går lidt under radaren, måske fordi han skiftede væk inden føromtalte mesterskab.

Den opmærksomme læser vil måske have undret sig over, hvorfor Sir Matt Busby og hans kone er på billedet i denne artikel.

Det skyldes, at Don Gibson gennem 59 år var gift med Busbys datter, Sheena Gibson, frem til hendes død i 2015. Hr og fru Busby var altså Gibsons svigerforældre.

Denne artikel er 12. del af serien “Jagten på nummer 250”

Serien indeholder også:

Nr. 17 – Tom McNulty

Nr. 16 – Jeff Whitefoot

Nr. 11 – John Anderson

Nr. 9 – Johnny Morris

Nr. 8 – John Aston Senior

Nr. 7 – Charlie Mitten

Nr. 5 – Johnny Hanlon

Nr. 4 – Johnny Carey

Nr. 3 – Stan Pearson

Nr. 2 – Jackie Wassall

Nr. 1 – Tom Manley

Forrige artikel

Carringdong: United smadrer Liverpool med sin største sejr nogensinde

Næste artikel

Optakt: Endnu et besøg fra naborivalerne

ANNONCE