Jagten på nummer 250: Tom McNulty, nummer 17, 1947-1954

Man United har ifølge egen hjemmeside givet debut til 249 spillere fra klubbens eget akademi. I denne serie vil vi dykke ned i listen og fortælle nogle af de historier, der er med til at kendetegne klubbens dna.

Listens næste spiller er atypisk, fordi han som udgangspunkt ikke er med på grund af sine præstationer for Manchester United.

Thomas McNulty (forrest, længst mod højre) spillede godt nok en pæn rolle i mesterskabet i 1951/52, hvor han spillede 24 ligakampe. Han fastholdt også denne mængde spilletid i den efterfølgende sæson og spillede i alt 49 kampe over de to sæsoner.

Ser man bort fra dette peak var det dog småt med spilletiden for McNulty. I sine øvrige sæsoner i klubben spillede han nemlig kun 11 kampe sammenlagt.

McNulty kom til klubben allerede i maj 1945 og skrev en professionel kontrakt to år senere. Han måtte dog vente yderligere tre år på at få sin debut. Det skete i april 1950, hvor han i mellemtiden var blevet 20 år.

I samme kamp fik den kun 16-årige Jeff Whitefoot også debut, og det siger noget om, at McNulty ikke var at regne blandt klubbens lyseste talenter.

Han spillede primært som back og scorede ikke et eneste mål i sine i alt 60 kampe for klubben.

Derfor kan man heller ikke regne ham blandt de vigtigste af de indtil videre 249 United-spillere af egen avl. Årsagen til, at han har fundet vej til denne serie, skal derfor også findes et andet sted.

Det forbudte skifte

McNultys begrænsede spilletid fik ham i sidste ende til at skifte væk, og det er der i sig selv ikke noget bemærkelsesværdigt i.

Men skiftet var til ærkerivalerne Liverpool, der i februar 1954 betalte 7000 pund for spilleren. Og det er her, vi finder grunden til, at han nævnes i denne føljeton.

Det var nemlig kun sket to gange før, at en spiller var skiftet direkte fra United til Liverpool. Jackie Sheldon i 1913 og Fred Hopkin i 1921. Derudover er det kun sket én gang siden McNulty. Det vender vi tilbage til en anden gang.

McNulty kom hurtigt på holdet i Liverpool, der allerede havde tabt 17 ligakampe og kun vundet 5 ud af 30 mulige den sæson.

Formen blev forbedret med 4 sejre i de resterende 12 kampe, men det var ikke nok til at redde Liverpool fra at slutte sidst i rækken og rykke ned.

McNulty startede de første 14 kampe i den næstbedste række, men mistede herefter sin plads og nåede kun i alt 36 kampe i Liverpool-trøjen. Hans kontrakt med Liverpool udløb i 1958, hvorefter han gik på fodboldpension.

Liverpool nåede i sidste ende at bruge 8 sæsoner i den næstbedste række, inden de rykkede op igen. De er ikke rykket ned siden.

Denne artikel er 11. del af serien “Jagten på nummer 250”

Serien indeholder også:

Nr. 16 – Jeff Whitefoot

Nr. 11 – John Anderson

Nr. 9 – Johnny Morris

Nr. 8 – John Aston Senior

Nr. 7 – Charlie Mitten

Nr. 5 – Johnny Hanlon

Nr. 4 – Johnny Carey

Nr. 3 – Stan Pearson

Nr. 2 – Jackie Wassall

Nr. 1 – Tom Manley

Forrige artikel

Erik ten Hag om Rashford: »Hans motivation er stor«

Næste artikel

Nedtakt: Tre ting vi lærte af mareridtskampen på Broen

ANNONCE